Els desitjos de ‘Wish’ arriben a la TV en català

- Advertisement -

Wish és la nova pel·lícula de Walt Disney Animation Studios. La cinta va ser una de les protagonistes del Nadal 2023… I aquest 3 d’aabril arriba a Disney +. I tal com va passar als cinemes es pot veure en llengua catalana.

- Advertisement -

Wish explica (en català) la història de l’Asha, una noia optimista amb molt d’enginy, que demana un desig tan potent que li respon una força còsmica estel·lar. Ella somnia tenir la seva pròpia estrella i, contra tot pronòstic, el seu desig es fa realitat quan un estel busca-raons baixa del firmament per unir-se a ella. Aviat es veurà que, quan la força de voluntat i la valentia d’un humà connecten amb la màgia dels estels, passen coses meravelloses.

Wish en català, una aposta estel·lar per Nadal

- Advertisement -

Juntes, Asha i Estrella s’enfronten a un imponent enemic: el Rei Magnífic. El monarca de Roses té captius els desitjos de la població. L’Asha i els seus amics hauran de salvar la seva comunitat i demostrar que quan la voluntat d’una persona connecta amb la màgia de les estrelles, poden passar coses meravelloses.

wish català estrena

Wish arriba a la TV en català i té la peculiaritat de ser el primer film Disney ambientat a la península Ibèrica. El regne de Roses és una terra de fantasia ubicada en una illa del mar Mediterrani. La decoració i l’arquitectura és clarament d’inspiració mossàrab. I, per si no n’hi hagués prou la població balla amb castanyoles i guitarres. I els personatges tenen noms com Sabino, Amaya, Simón o Valentino. Suposem que el fet que hi hagi un rei despòtic, amb barba blanca, que no ha estat triat pel poble i que té segrestats els desitjos de la població civil no té res a veure amb el que passa a la península Ibèrica “real”.

wish català magnifico (2)

La versió original del film compta amb les veus d’Ariana DeBose (West Side Story) com Asha, Chris Pine (Star Trek) com Rei Magnífic i Alan Tudyk (Firefly) com Valentino (la cabra favorita d’Asha). La pel·lícula és dirigida per Chris Buck (Frozen) i Fawn Veerasunthorn (Raya i l’últim drac). El guió és obra de Jennifer Lee (Frozen, Wreck-It Ralph) i Allison Moore (Night Sky, Manhunt). Les cançons originals del film són de la cantant i compositora Julia Michaels i del productor, compositor i músic Benjamin Rice.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents