Viquimarató cinèfila: omplim la Viquipèdia de cinema en català

- Advertisement -

Ja sabem que la lluita per la normalització de la llengua catalana al cinema és llarga i es disputa en diversos fronts. Fins fa poc no hi ha via cap mitjà de comunicació especialitzat en cinema en llengua catalana i aquest és només un exemple de com a la xarxa encara hi ha feina per fer. Amb aquesta premisa en ment apareix la IV Nit de la Llengua al Món Digital que té per objectiu ampliar els continguts sobre cinema en català a la Viquipèdia.

Organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia, tindrà lloc el divendres 10 de març, simultàniament a Barcelona, Girona (virtual), Tarragona i Terres de l’Ebre, de les 18 a les 23 h. L’acte mantindrà el format de viquimarató (acció intensiva d’edició de la Viquipèdia), que ja va tenir en les tres edicions anteriors, els anys 2013, 2014 i 2015.

- Advertisement -

cinema en català

- Advertisement -

La Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat programada anualment en què diversos voluntaris fan una viquimarató amb l’objectiu d’ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia. El tema que es proposa treballar enguany és el cinema en català. Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre pel·lícules disponibles en llengua catalana, tant si es tracta de doblatge com subtitulació o produïdes directament en català, i altres temàtiques relacionades amb el cinema en català: actors i cineastes, festivals, etc. Alhora, de traduir articles de qualitat sobre el català a diverses versions de la Viquipèdia de les principals llengües del món. Ja hi ha un munt de propostes d’articles per millorar o crear en aquesta llista.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure que té el suport de la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. L’edició en català de la Viquipèdia va ser la segona a crear-se, després de l’anglesa, l’any 2001. El català ocupa la 17a posició en nombre d’articles a l’enciclopèdia ja que, dels més de 40 milions d’articles escrits col·laborativament per usuaris de tot el món, 534.902 són en català. A continuació podeu consultar els diversos punts de referència arreu del territori i les entitats col·laboradores d’aquesta iniciativa a la qual, des d’El cinèfil hi donem tot el nostre suport.

Barcelona

L’acte tindrà lloc al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística (Carrer del Portal de Santa Madrona, 6-8), amb la col·laboració d’El CinèfilA Contracorriente Films, Acadèmia del Cinema Català, Cameo, Catalunya Film Festivals, Clúster Audiovisual de Catalunya, Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Drac Màgic, Emon, Filmoteca de Catalunya, Inopia Films, La Aventura Audiovisual, Luk International, Paycom Multimedia, Rita & Luca Films, Selecta Visión, i Vercine entre d’altres.

Girona

La participació a la viquimarató es farà de forma virtual i al llarg de tota la setmana, del 6 al 10 de març. Hi col·laboraran el Centre de Normalització Lingüística de Girona, l’Escola Oficial d’Idiomes de Girona, el Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona, Òmnium Cultural del Gironès i la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona.

Tarragona

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents