spot_img
spot_img

‘Casa en flames’ arriba a la TV

- Advertisement -

Deu anys després de l’estrena de Barcelona, nit d’estiu, Dani de la Orden ha tornat a rodar a Catalunya i en català amb Casa en flames. L’estrena mundial de la pel·lícula va ser a l’abril, obrint el 8è BCN Film Fest. Una première molt adequada en un festival que es caracteritza per donar molta sortida a la comèdia. El film es va estrenar el 28 de juny i des de llavors no ha parat de créixer a la taquilla i al cor dels catalans. Tant és així que ja al setembre la producció va aconseguir passar dels 2.690.000 euros de recaptació. Va superar, doncs, Pa negre (2010) d’Agustí Villaronga, que en el seu moment va recaptar 2.680.155 euros.

A partir del 23 d’octubre ja la podem gaudir a Netflix (tot i que continua activa a molts cinemes). Per si tot això fos poc… segons la plataforma Just watch el film està a dalt de tot del rànquing de films més vistos en streaming.

- Advertisement -

- Advertisement -

L’èxit és tan gros que ja es prepara la segona part. Casa en cendres serà una realitat algun dia… El director Dani de la Orden ho va anunciar, no fa massa, al seu compte de Twitter (ara X). És a dir, tenim entre mans una possible saga de la burgesia catalana!

Una història que ens ha tocat la fibra

Recordem, per qui no ho sàpiga, que el film és una comèdia dramàtica familiar en català, protagonitzada per Emma Vilarasau, Enric Auquer, María Rodríguez, Alberto San Juan, Clara Segura, José Pérez Ocaña i Macarena García.

La Montse està emocionadíssima perquè està a punt de passar un cap de setmana amb tota la família a la seva casa de Cadaqués, a la Costa Brava. Està divorciada fa temps, el seu ex té una nova parella. Els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cap cas. Ara bé, a la Montse res ni ningú aconseguirà fastiguejar-li els ànims. Fa massa temps que espera aquest moment. Fa massa temps que somia amb ell. Aquest cap de setmana serà ideal tant sí com no… Encara que per a això ho hagi de cremar tot. La casa, i evidentment la reunió familiar, acabarà encenent els ànims de tothom. La casa és un espai tancat on apareixen els secrets i el que la convertirà en Una casa en flames.

Una casa en flames: Dani de la Orden torna al català

El director Dani de la Orden explica: “És una pel·lícula que parla d’estimar-se malament, sobre el costat més “fosc” de les famílies. De tot el que es calla, del que no es diu i de la part menys tendra i més egoista que tenim tots amb la gent a la qual més estimem. I afegeix: “Tot des d’una aproximació naturalista, plena de petits moments, diàlegs llargs, situacions gairebé costumistes d’estiu, però amb sentit de l’humor, acostant-nos a cert patetisme d’una família que ha oblidat una mica com ser-ho”.

“Rodar en català fa la pel·lícula més autèntica i de veritat ”
(dani de la orden)

L’actriu Emma Vilarasau, que està en el centre del rodatge d’aquesta pel·lícula coral explica això sobre el seu personatge. “És una dona que està divorciada, que és gran, que els fills han marxat i li pesa estar sola, i aconsegueix reunir tota la família en un cap de setmana a la Costa Brava”. I, per la seva part, la seva companya de repartiment Clara Segura és transparent respecte del to. “Sempre hi ha un espai per a la comèdia, sempre hi ha un moment per destensar aquesta situació dramàtica i fa riure”.

Una Casa en Flames
El cast d”Una Casa en Flames’ junt amb Dani de la Orden

Casa en flames és una producció de Sábado Películas i Playtime Movies en coproducció amb 3Cat, Atresmedia Cine i ElioFilm. També compta amb la col·laboració de l’ICAA i ICEC i la participació de NETFLIX, Atresmedia i distribuïda per VerCine.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

spot_img

Articles més recents