‘Una casa en flames’, el costat més fosc (i còmic) de la família

- Advertisement -

Deu anys després de l’estrena de Barcelona, nit d’estiu, Dani de la Orden torna a rodar a Catalunya i en català amb Una casa en flames. El film és una comèdia dramàtica familiar en català, protagonitzada per Emma Vilarasau, Enric Auquer, María Rodríguez, Alberto San Juan, Clara Segura, José Pérez Ocaña i Macarena García. L’estrena mundial de la pel·lícula serà aquest abril obrint el 8è BCN Film Fest. Una premiere molt adequada en un festival que es caracteritza per donar molta sortida a la comèdia.

Una Casa en Flames
El director Dani de la Orden al rodatge de ‘Una Casa en Flames’.

- Advertisement -

La Montse està emocionadíssima perquè està a punt de passar un cap de setmana amb tota la família a la seva casa de Cadaqués, a la Costa Brava. Està divorciada fa temps, el seu ex té una nova parella. Els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cap cas. Ara bé, a la Montse res ni ningú aconseguirà fastiguejar-li els ànims. Fa massa temps que espera aquest moment. Fa massa temps que somia amb ell. Aquest cap de setmana serà ideal tant sí com no… Encara que per a això ho hagi de cremar tot. La casa, i evidentment la reunió familiar, acabarà encenent els ànims de tothom. La casa és un espai tancat on apareixen els secrets i el que la convertirà en Una casa en flames.

Una casa en flames: Dani de la Orden torna al català

- Advertisement -

El director Dani de la Orden explica: “És una pel·lícula que parla d’estimar-se malament, sobre el costat més “fosc” de les famílies. De tot el que es calla, del que no es diu i de la part menys tendra i més egoista que tenim tots amb la gent a la qual més estimem. I afegeix: “Tot des d’una aproximació naturalista, plena de petits moments, diàlegs llargs, situacions gairebé costumistes d’estiu, però amb sentit de l’humor, acostant-nos a cert patetisme d’una família que ha oblidat una mica com ser-ho”.

“Rodar en català fa la pel·lícula més autèntica i de veritat ”
(dani de la orden)

L’actriu Emma Vilarasau, que està en el centre del rodatge d’aquesta pel·lícula coral explica això sobre el seu personatge. “És una dona que està divorciada, que és gran, que els fills han marxat i li pesa estar sola, i aconsegueix reunir tota la família en un cap de setmana a la Costa Brava”. I, per la seva part, la seva companya de repartiment Clara Segura és transparent respecte del to. “Sempre hi ha un espai per a la comèdia, sempre hi ha un moment per destensar aquesta situació dramàtica i fa riure”.

Una casa en flames és una producció de Sábado Películas i Playtime Movies en coproducció amb 3Cat, Atresmedia Cine i ElioFilm. També compta amb la col·laboració de l’ICAA i ICEC i la participació de NETFLIX, Atresmedia i distribuïda per VerCine.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents