Tret de sortida al Festival de San Sebastian

- Advertisement -

Aquest divendres donem el tret de sortida a la 65a edició del Festival de San Sebastian, amb les novetats de cinema que comporta aquest esdeveniment anual. El dia 22 de setembre Leticia Dolera i Anne Igartiburu inauguraran aquesta nova edició que es podrà veure per La 2, ETB1, eitb.eus i la pàgina web oficial del Festival. Al llarg de la gala s’entregarà el Gran Premi Dipresci a Aki Kauirmäki per Toivon tuolla puolen (El otro lado de la esperanza), es presentarà el Jurat Oficial (format per Jorge Guerricaechevarría, André Szankowski i Savina Neirotti) i el president, l’actor John Malkovich, el qual farà un parlament, i l’equip de la pel·lícula inaugural Submerge (Immersió) amb la presència del director Wim Wenders i l’actriu protagonista, Alicia Vikander.

Entre els múltiples convidats que desfilaran per la catifa vermella hi haurà Javier Bardem, Bérénice Bejo, Steve Coogan, Glenn Close, Penélope Cruz, James Franco, Jean-Pierre Léaud, Benoît Magimel, Arnold Schwarzenegger, Monica Bellucci, Ricardo Darín i Agnès Varda. I és que l’ocasió s’ho mereix, ja que més enllà de les múltiples estrenes, s’entregaran 3 Premis Donostia. El primer serà per l’actor argentí Ricard Darín, i anirà seguit de Monica Bellucci, premiada per la seva trajectòria com a actriu i per a la cineasta Agnès Varda.

- Advertisement -

- Advertisement -

L’aparador d’estrenes reflectirà un gran nombre de produccions mundials provinent de diferents països. Entre les espanyoles podrem veure-hi Fe de erratas, dirigida per Borja Cobeaga, Operación Concha, un film ambientat en el mateix festival que l’acull, o Loving Pablo, protagonitzada per Javier Bardem i Penélope Cruz, la qual relata una història d’amor entre una periodista i Pablo Escobar.

A nivell internacional, hi tenim títols com la francesa Len sens de la fête. C’ést la vie!, The disaster artist, La peste, i dins i tot animació japonesa amb Fireworks, should we see it from the other side. Us deixem un enllaç a la programació sencera per tal que hi pugueu navegar.

Però, el Festival de San Sebastián no només mira cap el futur, sinó que també té temps de mirar enrere i homenatjar la feina ben feta. Enguany, la restrospectiva anirà dedicada a tots aquells llargmetratges protagonitzats per Joseph Losey, entre els quals hi ha The Servant (El sirviente, 1963), King and Country (Rey y patria, 1964), Accident (Accidente, 1967) y The Go-Between (El mensajero, 1971).

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents