Tots podem investigar crims per internet

- Advertisement -

Don’t F**k With Cats: Hunting An Internet Killer és una minisèrie documental apassionant que explica com una colla de desconeguts defensors dels animals lideren una investigació per caçar un psicòpata. El sospitós és un noi que ha penja vídeos a internet assassinant gats cruelment. Els usuaris s’organitzen pel que serà un espectacular joc de gat i el ratolí que a més va passar de veritat.

- Advertisement -

Seguint l’auge i èxit de les sèries de ‘true crime’, Netflix ha posat l’ull en un cas que és sens dubte un caramelet pels amants de la investigació criminal. No només inclou una recerca internacional (Estats Units, Canadà, Rússia, França, Alemanya…) sinó que ens fa partícips de la trama perquè els protagonistes son gent normal que amb el seu ordinador intenten trobar pistes del misteriós nois que comença torturant gatets i continua creuant la línia amb humans.

- Advertisement -

https://elcinefil.cat/2020/03/17/true-crimes-basats-en-fets-reals-per-veure-a-la-tv/

En alguns moments les vides personals dels suposats investigadors agafa una mica massa protagonisme i ens desvia de l’objectiu real: atrapar el monstre. Per sort la personalitat i les accions del dolent de la funció són prou malvadament morboses per mantenir l’interès de la trama. També hi ajuda el fet que tota la mini sèrie s’esdevingui en 3 capítols d’una hora de durada i que estigui perfectament muntada per anar deixant pistes i cliffhangers al llarg de les 3 hores que hi estem enganxats. Traduïda a l’espanyol com A los gatos nio tocarlos (🤷‍♂️), aquesta es sens dubte una molt bona opció per veure quan tens poc temps o quan et fa pal embarcar-te en una sèrie d’aquelles de sis o set temporades. Darrere una terrible acció per cridar l’atenció a la xarxa, hi trobem la maldat humana elevada a la màxima potència i paral·lelament descobrim l’altruisme de la globalització: gent que s’autogestiona sense conèixer-se de res per lluitar per una causa comú.

Veredicte

Agradarà a: qui apreciï les sèries on hi brilla la bona investigació criminal.

No agradarà a: els que prefereixen històries de ficció amb explosions i girs de guió model Shyamalan.

Enganxòmetre: 9

Nota: 7,5

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents