Torna el superdetectiu de Hollywood Axel Foley

- Advertisement -

El 1994 s’estrenava Beverly Hills Cop III (Superdetective en Hollywood), l’última entrega de la saga que va portar Eddie Murphy a l’Olimp de la comèdia cinematogràfica. Una pel·lícula que posava punt final a les aventures d’Axel Foley, el detectiu més carismàtic de Detroit que, per atzars del destí, sempre acaba enredat en casos a Beverly Hills, fora de la seva jurisdicció. Ara, 30 anys després, torna la saga mítica de la mà de Netflix. El 3 de juliol Murphy torna a ser superdetectiu Foley, sota el títol Beverly Hills Cop: Axel F.

- Advertisement -

Segons la sinopsi oficial, l’inspector Axel Foley torna a patrullar els carrers de Beverly Hills. Quan la vida de la seva filla corre perill, ella (Taylour Paige) i Foley recorren a un nou company (Joseph Gordon-Levitt) i als seus vells amics Billy Rosewood (Judge Reinhold) i John Taggart (John Ashton) per anar a totes i destapar una conspiració.

- Advertisement -

La pel·lícula és dirigida per Mark Molloy (Apple at Work) i escrita per Will Beall (Zack Snyder’s Justice League), Tom Gormican (Ghosted) i Kevin Etten (Workaholics). Completen el repartiment de la pel·lícula Paul Reiser (Mad About You), Bronson Pinchot (True Romance) i Kevin Bacon (Footloose).

Beverly Hills Cop: combinació perfecta de comèdia i acció

La saga Beverly Hills Cop (Superdetective en Hollywood) es va iniciar el 1984 amb una primera entrega, dirigida per Martin Brest (Scent of a Woman), que va ser un èxit rotund a taquilla, arribant a recaptar més de 300 milions de dòlars a tot el món. I és que, tot i ser una saga centrada en la tasca policial i basada en l’esquema clàssic del cinema d’acció, és molt més que això: és una comèdia d’acció.

Beverly Hills Cop
Beverly Hills Cop

Una saga que va acabar protagonitzant Eddie Murphy per casualitat, després que Mickey Rourke o Sylvester Stallone, rebutgessin el paper, i que va suposar per a la seva carrera l’empenta final per convertir-se en una superestrella. L’intèrpret va imprimir tot el seu carisma a un personatge capaç d’aixecar per si sol mateix tres pel·lícules que, si bé són molt entretingudes, no haurien aconseguit la categoria de clàssic si no fos per la seva divertida interpretació.

La perfecta combinació d’acció i comèdia va arribar al seu punt àlgid a la seqüela Beverly Hills Cop II (1987), dirigida amb gran mestria per Tony Scott (Top Gun). Aquesta cinta segueix les petjades de la seva predecessora, però de manera més eficaç: el ritme trepidant no regala una sola concessió a l’avorriment i el protagonista evoluciona a un nivell encara més gran de barrut. A més, els seus companys de la primera entrega, Taggart (John Ashton) i Rosewood (Judge Reinhold), fan un pas endavant i adquireixen més protagonisme, amb una clara evolució dels personatges, tot enriquint la trama i regalant alguns moments molt divertits.

Beverly Hills Cop II
Beverly Hills Cop II

La penúltima aventura del Beberly Hills Cop

John Landis (An American Werewolf in London) va ser l’encarregat de dirigir Beverly Hills Cop III (1994). Tot i que en el seu dia va ser un tancament digne per a la trilogia, es tracta d’una pel·lícula que no té el ritme de les anteriors, amb una trama més lleugera i que, per estones, peca d’autocomplaent, amb una acció poc treballada que arriba a treure de la història.

Beverly Hills Cop III
Beverly Hills Cop III

- Advertisement -

Tot i això, encara que no arriba al nivell de les altres dues, el fet que la trama tingui lloc en un parc d’atraccions dona ales a un Eddie Murphy que, una vegada més, desplega tota la seva gràcia inherent per salvar el tercer lliurament d’una saga que, 30 anys després, aconsegueix transcendir més enllà de la nostàlgia i fer-nos riure com la primera vegada.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents