‘Tipitips’, animació tradicional pels més petits

- Advertisement -

Tipitips són els sons que fem quan caminem o ens movem de manera graciosa i lleugera. Així és com es mouen els personatges d’aquesta pel·lícula formada per episodis provinents de dues produccions excepcionals.

Les històries de Qui juga? de Jessica Laurén retraten moments de la vida quotidiana amb un traç senzill que recorda els dibuixos dels infants. Barallar-se amb les amistats, jugar, anar a dormir fora de casa, fer-se mal, o perdre’s al supermercat són situacions alegres i tristes que poden semblar petites però que són el centre de grans emocions.

- Advertisement -

- Advertisement -

La il·lustradora, Stina Wirsén, capta amb uns quants traços l’essència de diferents situacions. Les seves il·lustracions són molt apreciades i els seus llibres s’han traduït a moltes llengües com ara l’anglès, l’àrab, el xinès i el persa.

Les peces musicals de Cançons per a infants i bestioles de Linda Hambäck i Marika Heidebäck estan protagonitzades per famílies de tota mena d’animals que habiten mons fantàstics plens de ritmes de jazz. La veu de Cèlia Pallí ens narra les seves vivències i ens convida a imaginar què passaria si ens transforméssim en una d’aquestes bestioles.

Es tracta de films impregnats d’un ritme natural i un muntatge harmoniós, basada en la feina d’equips petits i creatius que garanteixen que la perspectiva artística, la tolerància i la igualtat siguin presents durant tot el procés. Amb una estètica i unes temàtiques especialment dirigides al públic més petit, Tipitips es converteix en una opció ideal perquè els més menuts tinguin la seva primera experiència cinematogràfica. La pel·lícula està recomanada per nens a partir de dos anys i s’estrena als cinemes el 28 de setembre també en llengua catalana.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents