‘Tigre callejero’, justícia a cop de bat de beisbol

- Advertisement -

Una moto, un casc i un bat de beisbol. Amb aquests tres elements lluita contra el crim organitzat un justicier urbà que es fa dir Tigre callejero. El primer film del català Ivan Mulero és una adaptació de la novel·la gràfica homònima d’Ertito Montana i promet acció i violència a dojo. La pel·lícula es va rodar en plena pandèmia i al seu tràiler ja ens mostra una estètica de baixos fons, mala gent i un concepte de justícia poc ortodox en un lloc fictici de nom Ciutat Nam. La premiere del film té l’honor de tenir-la el 7è Sant Cugat Fantàstic el dia 24 de setembre.

- Advertisement -

Segons el director gironí aquest és un film que busca el diàleg amb l’espectador, la seva complicitat, conscient del que proposa i portant aquest diàleg al límit. “La idea sempre va ser traslladar l’esperit gamberro del comic, el còctel de referencies, homenatges i tòpics dels còmics d’acció passats per el filtre del Montana”, explica Mulero que té força experiència adaptant còmics al món audiovisual. Ho ha fet en dues ocasions amb Hoy me ha pasado algo muy bestia (2017) de Daniel Estorach i Camisa de fuerza (2019) de El Torres que van convertir-se en curtmetratges que han donat moltes voltes per festivals nacionals i internacionals.

- Advertisement -

En aquesta ocasió, però, ha anat un pas més enllà. El que havia de ser una websèrie ha acabat convertint-se en la que serà la seva primera pel·lícula. El projecte, una producció low cost de The Kloscara Company, va superar una campanya de micromecenatge a Verkami i es va rodar en plena època de pandèmia.

Esteticament la meva intenció era acostarme al màxim al llenguatge i l’estetica del comic. no nomes com adaptació fidel, sinó també per intentar traslladar a la pantalla la sensació de pasar pagines i vinyetes.

Ivan Mulero

La cinta està protagonitzada per Òscar Fernandez en el paper del motorista justicier i també compta amb la presència de Jordi Reverté Albert Sirvent, Anais Valley, Ricardo Cerezo i Sara Leal. A banda de Tigre callejero, el cineasta també pendent d’estrena la pel·lícula Peixos, el primer film rodat en llenguatge de signes en català.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents