today-is-a-good-day

‘Rogue one’ i la batalla dels rebels contra l’imperi

- Advertisement -

La saga galàctica més popular (amb el permís d’Star Trek) torna a estar de màxima actualitat. Ja tenim a punt Rogue One: a Star Wars Story, el primer film de la família que no és un “episodi” i que va transcorre al marge de la història central. Més guerra, més personatges, més androides i DARTH VADER!! Mireu,mireu…

- Advertisement -

Disney va decidir publicar fa tres mesos el primer tràiler de Rogue One: a Star Wars Story, que com dèiem és un spin off basat en la bilionària saga creada per George Lucas l’any 1977. Quan encara cueja l’èxit galàctic de l’Episodi VII (3a pel·lícula més taquillera de la història amb 2.000 milions de dòlars recaptats) els nous amos de la història volen seguir fent caixa i si és possible fer contents els fans. La nova història que arriba als cines el dia 16 té tots els ingredients per convertir-se en una nova màquina de fer diners i en un nou fenomen fan que durarà anys. Però abans d’anar a cine anem a veure qui es qui i el perquè de tot plegat…

El director

- Advertisement -

garEl que porta la batuta del film és Gareth Edwards un nom relativament desconegut a Hollywood fins que l’any 2014 va demostrar les seves aptituds amb Gozilla. La seva primera pel·lícula rodada l’any 2010 va ser Monsters, un producte de baix cost sobre una invasió extraterrestre. No passarà a la història però va ser suficient com per guanyar-se el dret a no un, sinó dos Godzilles, ja que s’ha anunciat que el 2018 el monstre japonès torna a la gran pantalla. La pel·lícula sobre el kaiju més conegut va ser prou ben valorada per la crítica i el públic fet que li va va obrir les portes a Disney amb un projecte tan sucós com un film d’Star Wars.

El repartiment

A part del director, el primer que vam veure de Rogue one va ser una foto.

rogue
Els rebels-herois de la pel·lícula

Vam poder admirar els actors en situació i teníem la confirmació que l’actriu anglesa Felicity Jones seria Jyn Erso, la protagonista de la cinta i que el mexicà Diego Luna i el xinès Donnie Yen tindrien papers rellevants. Veient el tràiler ja podem gaudir d’un parell de moviments (espasa en mà) de Yen trinxant uns stormtroopers i s’intueix que Forest Whitaker tindrà el paper més “místic” a la història. Sense la princesa Leia a l’equació, Mon Mothma (la irlandesa Genevieve O’Reilly) exercirà el paper de líder de la rebel·lió.

A l’Episodi III ja vam veure aquesta actriu fent el paper de Mothma (que l’any 1983 va interpretar Caroline Blakiston a l’Episodi VI). Mads Mikkelsen, l’Hannibal Lecter de la sèrie televisiva, també tindrà un paper que ell mateix ha definit com a “vital” per a la història i ha deixat clar que el seu personatge “no és un mal noi”. Per últim destaquem el paper del gran almirall malvat que interpreta l’actor Ben Mendelsohn (vist a Exodus i Killing them softly). El seu rang a l’imperi és elevat a deduir pel galons però alguna cosa ens diu que no serà el dolent màxim. Ja ens entenem perquè de Darth Vader ara en parlarem… Recentment han sortit els darrers pòsters promocionals amb alguns dels protagonistes d’aquesta nova aventura galàctica.

rogue-one

rogue-one posters personatges

L’argument

Rogue One està situada en l’univers Star Wars poc abans de l’Episodi IV (1977) i 5 anys més tard de la sèrie Rebels (sense referir-s’hi expressament). La pel·lícula explicarà com la resistència a l’imperi roba els plànols de l’Estrella de la mort que ha construït l’Imperi per atemorir la galàxia. Al tràiler hem descobert que Jyn Erso, que és tota una mala peça, s’unirà a la resistència i formarà part de l’equip de rebels als quals se’ls ha encarregat la missió d’aconseguir el mapa d’una arma que pot destruir planetes sencers en un pim pam.

- Advertisement -

rogue-one

La de Rogue One és una història sense espases làser ni jedis. Com a mínim això és el que vol vendre Disney (més enllà de sorpreses futures). De rumors n’hi ha tants com volgueu… Però ja n’hi ha un de confirmat: Darth Vader tornarà al cine i no serà interpretat pel canadenc Hayden Christensen. Serà l’actor gal·lès Spencer Wilding i tal com ja li va passar a David Prowse, estarà tota la pel·lícula darrere la màscara negre més famosa del cine. L’actor és un relatiu desconegut que hem vist fugaçment a Batman Begins, Guardians of the Galaxy i fent de night walker a Joc de Trons. Si hi ha sort tindríem el plaer de tornar a sentir la veuassa de James Earl Jones. A més d’un i més de dos ja se’ls cau la baba només de pensar-ho.

IMG_6288
Darth Vader torna al cine

Rodatge i estrena

La pel·lícula arribarà als cines de tot el món el dia 16 de desembre del 2016, és a dir, un any després de l’Episodi VII i un any abans de l’Episodi VIII. El rodatge del film va començar l’1 de juliol de 2015 als estudis Pinewood de Londres. També s’han rodat escenes a la impronunciable platja islandesa de Mýrdalssandur.

rogueone

starwars-main

El segon Spin-off

Encara que sembli mentida aquest no serà el primer spin-off de la saga. No oblidem que l’any 1985 Ewoks. The battle for Endor va ser el primer film que va explicar les aventures de personatges d’Star Wars fora de la línia argumental dels “Episodis”.

ewoks-the-battle-for-endor-star-wars-movies

Però no serà l’últim. Entre l’Episodi VIII i el IX Disney ens mantindrà entretinguts amb la pel·lícula de Han Solo que s’estrenarà l’any 2018 per Nadal per no fallar a la cita galàctica anual. Aquest film serà dirigit per Phil Lord i Christopher Miller responsables de les animandes The Lego movie i Cloudy with a chance of meatballs. El cowboy galàctic serà interpretat per l’actor Alden Ehrenreich. De moment això és tot el que ha sortit de manera oficial de can Disney però després de Han Solo hi ha mar de fons sobre possibles pel·lícules basades en el caçarecompenses Boba Fett i fins i tot el mestre Yoda. Que la força ens acompanyi…

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents