‘The Bricklayer’, torna l’acció dels noranta

- Advertisement -

The Bricklayer (Agente X: Última misión) és el nou thriller d’acció dirigit pel veterà Renny Harlin (Cliffhanger), protagonitzat per Aaron Eckhart (The Dark Knight), escrit per Hanna Weg (Settembers of Shiraz) i Matt Johnson (Truth be Told), i produït, entre d’altres, per Gerard Butler (300).

The Bricklayer
The Bricklayer

- Advertisement -

Segons resa la sinopsi oficial: la CIA està patint un cas de xantatge; algú està assassinant periodistes estrangers i fent que ells semblin els responsables. Mentre el món comença a unir les seves forces contra els EUA, la CIA haurà d’atreure el seu agent retirat més brillant i rebel, forçant-lo a enfrontar-se al seu passat i desemmascarar una conspiració internacional.

- Advertisement -

La cinta es va rodar a Grècia i Bulgària als estudis Nu Boyana i és l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de Noah Boyd publicada el 2010 ‘The Bricklayer’ (El paleta), que va ser best-seller del New York Times. Boyd és el pseudònim com a escriptor de Paul Lindsay, un exagent de l’FBI que va passar més de vint anys treballant en algunes de les investigacions més dures de l’agència, incloent-hi els casos de l’assassí de Green River i de l’estrangulador d’Highland Park, a qui se li atribueix la seva resolució.

De Die Hard 2 a The Bricklayer

Lauri Mauritz Harjola (Riihimäki, Finlàndia, 15 de març de 1959), conegut com a Renny Harlin, és un director, productor, guionista i actor de cinema i de televisió finlandès instal·lat a Hollywood. Ha dirigit pel·lícules com Die Hard 2 (1990), Cutthroat Island (1995), Deep Blue Sea (1999) o Exorcist: The Beginning (2004).

Renny Harlin
Renny Harlin

Harlin és fill d’un pare metge i d’una mare infermera. Descobrí que volia dedicar-se al món del cinema amb catorze anys quan veié a Don Siegel dirigint a Charles Bronson, mentre graven a Hèlsinki la pel·lícula Telefon (1977). Començà la seva carrera a començaments dels anys 80, realitzant anuncis per a companyies com Royal Dutch Shell. Després d’haver iniciat la seva carrera al cinema i a la televisió com a director, continuà treballant en diferents anuncis publicitaris. A les seves produccions hi sol introduir elements que facin referència al seu país natal, Finlàndia. Es casà amb l’actriu Geena Davis, a qui conegué durant la gravació de Cutthroat Island.

The Bricklayer s’estrena el 3 de gener als cinemes i suposa el retorn de Renny Harlin a la realització cinematogràfica, després de 10 anys apartat de la cadira de director. El seu anterior film va ser The Legend of Hercules (2014).

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents