La màfia xinesa de Catalunya per dins a ‘Societat negra’

- Advertisement -

A Catalunya hi ha màfia xinesa… Al món real no ho podem certificar al 100%, però a la ficció la novel·la d’Andreu Martín Societat Negra ho va deixar ben clar. El director de La dona il·legal i Catalunya Über Alles, Ramon Térmens ha rodat l’adaptació al cinema de la novel·la negra homònima on el crim organitzat d’arrel oriental és el protagonista.

Crims al costat de casa a Societat Negra

- Advertisement -

La trama gira al voltant d’un confident de la policia i els seus dos col·legues del barri i com gosen donar un cop a la màfia xinesa de Barcelona. Les fatals conseqüències no trigaran a perseguir-los, però ells vendran cara la seva pell. “Sí, barregem gènere negre amb cinema social. Una mirada a gent que viu en barris on no tenen opció de progressar”, explica el director del film, Ramon Térmens. “I, en aquest cas, els protagonistes fan un acte bastant boig, que és robar a la màfia xinesa. A partir d’aquí s’encadena una història que no para. Més que ser una pel·lícula sobre el robatori, o la seva preparació, opta pel punt de vista emocional i se centra en els personatges i el que els ha portat a aquest moment”.

- Advertisement -

Amb guió de Daniel Faraldo i Ramon Térmens, la pel·lícula compta amb un repartiment encapçalat per Alberto Jo Lee (Tapas, Xtremo), Chacha Huang (Perdiendo el este), Daniel Faraldo (La dona il·legal), Marcos Zan (Los Japón), Montse German (Com si fos ahir), Abel Folk (A través de mi ventana, Alguns dies d’ahir), i María Galiana (Cuéntame cómo pasó, Solas), entre d’altres.  

Sens dubte un dels principals atractius del film serà veure (per primer cop en llengua catalana) els baixos fons de la comunitat xinesa en un film quilòmetre zero. “És la pel·lícula amb més representació de comunitat xinesa del cinema actual”, explica Alberto Jo Lee, l’actor protagonista. “I amb personatges reals allunyats de tòpics humorístics”. Rodada en català, castellà i mandarí durant 6 setmanes, les localitzacions es reparteixen entre Barcelona, ​​Badalona, ​​Santa Coloma i Sant Adrià de Besòs, amb paisatges com el port, les tres xemeneies, el cementiri de Montjuïc, el parc de la Ciutadella o el Chinatown de Badalona, ​​que adquireixen una gran importància en el transcurs de la pel·lícula.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents