Sitges, el primer festival que acceptarà Bitcoins

- Advertisement -

El Festival de Sitges es convertirà en el primer gran festival que acceptarà la coneguda criptomoneda. El festival ha arribat a un acord amb l’empresa tecnològica Slate Entertainment Group (SEG) creadora de l’app utilitzada per comprar amb moneda electrònica Slatix, per tal de poder fer servir bitcoins per la compra d’entrades  i passes de la pròxima edició del festival.

Segons el festival i l’empresa SEG, les entrades que es comprin a través de Slatix gairebé no tindràn costos adicionals, s’evitarà la falsificació i seran transferències inmediates. Blockchain, la tecnologia que hi ha darrere de  les divises digitals com Bitcoin, és vista per a alguns com una manera de democratitzar internet i models de negocis. L’associació entre cinema i criptomonedes no comença aquí, tot i que aquest és un pas molt important ja que marca un precedent, a l’últim festival de Tribeca ja es va presentar la pel·lícula Braid finançada a través d’un crowfunding de divises digitals. 

- Advertisement -

Sitges Film Festival

- Advertisement -

Segons ha explicat Mike Hostench, subdirector del festival, en declaracions a El cinèfil aquesta novetat és un pas endavant en matèria de noves tecnologies que tindrà els seus efectes en dues direccions. “Tan el la part de venda d’entrades com en la distribució de continguts mitjançant blockchain creiem que estem davant del futur. Tenint en compte la mitjana d’edat de persones que fan servir criptomoneda, estem segurs que en uns anys el percentatge de gent que ho farà servir serà força elevat. Respecte de la distribució de continguts mitjançant blockchain Hostench destaca que un dels principals avantatges és la transparència de cara a cineastes, productors i distribuïdors. “Podran tenir un control immediat de l’impacte que té la seva obra en el públic”.

Per altra banda Michael Moyal, CEO de SEG, ha explicat a la revista digital Deadline que Sitges és un festival que aposta fort pel futur i que només és qüestió de temps que l’ús d’aquesta tecnologia sigui adoptada per totes les plataformes de venda d’entrades. El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges enguany celebrarà la 51a edició dels dies 4 a 15 d’octubre.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents