‘Shogun’, èpica medieval fascinant

- Advertisement -

Basada en la novel·la del mateix nom de James Clavell, Shogun segueix la història d’un pilot d’un vaixell anglès que naufraga al Japó del segle XVII i es veu immers en la cultura i la política japoneses de l’època. 

Shogun
Shogun

- Advertisement -

La ficció, creada per Justin Marks i Rachel Kondo, realitza un excel·lent treball en retratar el Japó feudal i la cultura samurai amb una notable precisió. Gràcies, especialment, a una producció impressionant en tots els aspectes, des dels paisatges fins al vestuari i la cinematografia. Pel que fa al guió, la seva trama és emocionant i plena de girs inesperats, que mantenen l’espectador enganxat des del primer episodi fins a l’últim, amb intriga política i relacions interpersonals magistralment teixides.

Complexitat narrativa i inexactituds historicoculturals

- Advertisement -

La sèrie pot dissuadir els espectadors més impacients a causa del seu ritme pausat, especialment en els primers episodis, abans que la trama principal s’enlairi completament. Tampoc ajuda la complexitat de la narrativa i la quantitat de personatges, que pot dificultar seguir tots els fils argumentals, sobretot si no s’està familiaritzat amb la història japonesa.

Cal apuntar que alguns experts en cultura japonesa han assenyalat inexactituds històriques i culturals, i estereotips occidentals sobre el Japó, que poden distorsionar la comprensió de l’espectador sobre la realitat històrica i cultural del país.

Shogun
Shogun

Pel que fa a les interpretacions, tot i que hi ha actuacions sòlides en general, certs actors no aconsegueixen transmetre la profunditat emocional necessària per als seus personatges, la qual cosa pot restar impacte a certes escenes clau.

En general, Shogun és una sèrie que val la pena veure per la seva fascinant exploració de la història i la cultura japonesa, així com per la seva intrigant narrativa i producció d’alta qualitat. Tot i que no és perfecta, ofereix una experiència televisiva única i memorable.

Veredicte

Agradarà: als apassionats, no massa exigents, de la història i cultura japonesa i la seva recreació

No agradarà: a aquells que necessiten més acció i menys diàleg en un entorn més familiar. 

Enganxòmetre: 6

- Advertisement -

Nota: 7

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents