‘Scream’: torna el terror 25 anys més tard (a Amazon)

- Advertisement -

Quan encara no hem deixat del tot enrere la moda nostàlgica dels 80, arriba ja la dels 90. Després que Amazon Prime ressuscités I know what you did last summer convertint-la en sèrie, ara li toca el torn al film que va revolucionar el terror l’any 1996. Sí, parlem d’Scream i de Ghostface l’assassí de la màscara fantasmagòrica que va crear Wes Craven (amb l’ajuda del guionista Kevin Williamson). El film es va estrenar 14 de gener i aquest 14 de juliol arriba a Amazon Prime Vídeo. El renaixement de la saga està aquí i arriba amb un dolent molt dolent amb les piles recarregades.

Totes les modes tornen

- Advertisement -

Situem-nos. Estem 25 anys després que una sèrie de brutals assassinats commocionés el tranquil poble de Woodsboro. Ho recordareu per Scream 1, 2, 3 i 4… Ara un nou assassí s’ha posat la màscara de Ghostface i comença a perseguir un grup d’adolescents per ressuscitar els secrets del mortífer passat del poble. Neve Campbell (Sidney Prescott), Courteney Cox (Gale Weathers) i David Arquette (Dewey Riley) reprenen els seus icònics papers de l’Scream original i se suma a la macabra festa un nou elenc de joves potencials víctimes. Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown i Sonia Ammar co-protagonitzen aquesta seqüela (oficialment és el 5è film de la saga) amb sabor a reboot (té la intenció de recuperar la saga i reiniciar-la).

- Advertisement -

Els directors de la funció són Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett (experts en terror) i un dels productors executius és el guionista de la primera pel·lícula Kevin Williamson. Cal recordar que aquest últim encara tenia una obligació contractual per escriure un film més de la saga (aquest 5è) i que tot i que ha expressat que té idees per una 6a pel·lícula aquesta no està pas confirmada.

La franquícia de la por

Scream va ser un èxit. Vist amb la perspectiva del temps es pot dir sense por a equivocar-se que va rescatar i posar de nou de moda el subgènere de l’slasher que tantes alegries havia donat els anys 70 i 80 amb fenòmens com Halloween, Friday the 13th o Nightmare in Elm Street (totes elles convertides en interminables sagues). Wes Craven va saber donar-li la volta al concepte original portant als cinemes els adolescents d’arreu del món i va posar de moda el terror adolescent (de nou).

L’èxit va portar els productors a tirar endavant fins a 4 pel·lícules. La 1a i la 2a van recaptar 173 i 172 milions de dòlars els anys 1996 i 1997. Negoci rodó per a Miramax. La 3a, ja l’any 2000, va fer uns notables 160 milions amb un pressupost que ja s’enfilava als 40 milions (la 1a va costar-ne 15). L’última entrega, l’any 2011, va acusar la saturació d’una moda ja caducada i no va despertar l’interès esperat: 95 milions de dòlars arreu del món i males crítiques.

A més a més, ja estem en una època amb noves tendències i d’aquí va néixer la sèrie Scream (que podeu veure a Netflix) produïda per MTV. Sense ser un fenomen de masses, ha mantingut viva la flama de l’assassí fins a arribar a aquest 2022 on veurem si tot plegat continua despertant l’interès d’una nova fornada de joves o fa tornar als cinemes els adolescents dels 90 que ja pentinen cabells blancs.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents