Sèries de fantasia i ciència-ficció per gaudir en línia

- Advertisement -

Tant els fans de la ciència-ficció com de la fantasia (SCI-FANT) estan vivint una edat daurada a la petita pantalla, ja que totes les plataformes d’streaming compten en el seu catàleg amb més d’una producció d’aquests dos gèneres tan populars, hibridant-los per arribar a un públic cada cop més ampli. Vet aquí una selecció d’alguns dels exemples més recents:

Devs

- Advertisement -

Sinopsi: Una enginyera informàtica investiga els secrets del departament de desenvolupament de la seva empresa, ja que creu que és responsable de la desaparició del seu nuvi.
Crítica: Ciència-ficció enlluernadora, exigent, atrevida i inquisitiva, que desafia, en tot moment, a l’espectador. Crítica a la tecnologia i alhora crítica social.
Nota: 8
Plataforma: HBO

Love, Death + Robots

- Advertisement -

Sinopsi: Antologia de 18 curts d’animació que abasten diversos gèneres; ciència-ficció, fantasia, terror i comèdia. 185 minuts repartits no aptes per a tots els públics.
Crítica: Fascinant amalgama de crua teatralitat, controvertida narrativament i arriscada visualment. La seva mescla d’estils visuals i formats narratius la converteixen en una petita joia que permet descobrir a noves veus en el món de l’animació.
Nota: 8
Plataforma: Netflix

The Dark Crystal: Age Of Resistance 

Sinopsi: Retorn al món de Thra, protagonitzat per tres Gelfling que descobreixen l’horrible secret darrere del poder dels Skeksis, emprenent un viatge èpic per a encendre els focs de la rebel·lió i salvar el seu món.
Crítica: Captura perfectament l’essència de la fantasia atemporal que era la pel·lícula original, transformant-la i adaptant-la al format sèrie de forma pura, arriscada i valenta.
Nota: 7
Plataforma: Netflix

Electric Dreams

Sinopsi: Basada en els relats de Philip K. Dick, analitza el significat de l’ésser humà en mons excepcionalment ambiciosos, terrestres i fantàstics.
Crítica: Intel·ligent, atrevida i enlluernadora antologia, que ofereix alguns episodis sorprenentment enginyosos i captivadors.
Nota: 7
Plataforma: Prime

Preacher

Sinopsi: Jesse Custer, predicador del petit poble texà d’Annville, és posseït per una criatura sobrenatural que li atorga un poder especial. Jesse tractarà de ser un ‘bon cristià, però amb la mala influència de la  seva exparella, Tulip, i el seu estrany amic, Cassidy, li serà força difícil.
Crítica: Irregular i irreverent sèrie, que, tot i això, funciona de forma misteriosa i impredictible.
Nota: 7
Plataforma: HBO

Undone

- Advertisement -

Sinopsi: Alma és una jove que, després de patir un greu accident de cotxe, descobreix que la seva manera de percebre el temps no és la mateixa d’abans. Amb el propòsit de descobrir la veritat sobre la mort del seu pare, decideix desenvolupar la seva nova habilitat.
Crítica: Fascinant i sorprenent sèrie d’animació, visualment bella i narrativament complexa, amb una història, tant ambiciosa com íntima.
Nota: 7
Plataforma: Amazon Prime

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents