‘Scavengers Reign’: Un Robinson Crusoe a l’espai exterior

- Advertisement -

Pel seu propi bé… Esperem que no hi hagi supervivents“, aquesta és una de les primeres frases que sentim a la nova sèrie d’HBO titulada Scavengers Reign. A la primera escena veiem dos transportistes espacials parlant sobre el recent accident de la nau Demeter a l’òrbita del planeta Vesta Menor. La probabilitat que quedin supervivents no és alta, però existeix, tot i que el millor seria que tots haguessin mort de cop i així s’estalviarien el patiment de ser nòmades en un planeta alienígena i desconegut. Vesta Menor és un món extremament hostil i amb tota mena de criatures estrambòtiques que portaran els protagonistes, d’aquest thriller de ciència-ficció, al límit.

Scavengers Reign
Scavengers Reign

- Advertisement -

La sèrie segueix les aventures de tres grups diferents de supervivents: L’Ursula, una científica, i en Sam, l’antic pilot de la Demeter, intentaran moure la nau de l’òrbita amb la intenció de fer-la caure a la superfície del planeta. En Kamen, l’antic responsable de l’expedició que estaven duent a terme, i una criatura inquietant que coneixerà en un bosc de Vesta Menor. I finalment l’Azi i en Levi, una marine de l’espai acompanyada d’un robot que de mica en mica sembla que va agafant consciència pròpia i comença a “sentir” coses. Els tres grups buscaran la manera de tornar a casa i s’enfrontaran a tota mena de dificultats, problemes vitals i amenaces extraterrestres.

Un ecosistema únic i original

- Advertisement -

Pel que fa a l’apartat estètic, la sèrie és una autèntica meravella, potser la millor sèrie en l’àmbit visual que hem vist aquest any. La paleta de colors intensos i els espais impossibles que ens ensenyen són fora de sèrie i tenen una elegància única. El disseny d’ecosistemes, la creació de les diferents criatures extravagants del planeta i com ens les presenten a cada episodi, és excepcional. L’arquitectura, la fauna, les màquines… Tots els elements que veiem en pantalla, que semblen dissenyats pel difunt dibuixant de còmics, d’origen francès, Jean Giraud, més conegut com a Moebius, ajuden a crear un ecosistema únic i extremament original dins el gènere de la ciència-ficció. Francament, la construcció del món de Scavengers Reign, és exageradament sorprenent i no deixa ningú indiferent.

Scavengers Reign
Scavengers Reign

Musicalment, la banda sonora és potent, tot i que hi ha poca cosa a destacar. Exceptuant, és clar, la careta al principi de cada episodi, on un piano tranquil que ens recorda el de ‘Clar de Lluna’ de Debussy, acompanya els plans de les restes flotants de la Demeter: Planxes metàl·liques rascades, cossos d’astronautes inerts flotant, forats de la mida d’un camió al casc… Ens pinten un panorama desolador, però el fràgil piano que l’acompanya ens fa sentir esperança pels pobres desgraciats que han tingut la mala sort de sobreviure a la desgràcia. És una careta d’allò més curta i senzilla, però amb aquest contrapunt, és impossible que passi desapercebuda.

En definitiva, Scavengers Reign és una proposta completament innovadora i única en la seva espècie, una obra mestra de ciència-ficció que sorprendrà a tothom. És un petit tresor de l’animació occidental.

Veredicte

Agradarà: a tots els que els agradi la ciència-ficció i les criatures fantàstiques, i, sobretot, als que els agrada gaudir amb una bona sèrie d’animació.

No agradarà: als que no els agradi la ciència-ficció, l’animació fora dels cànons establerts o un bon thriller.

Enganxòmetre: 10

Nota: 9,5

- Advertisement -

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents