‘Red’: la nova comèdia emotiva de Pixar (en català)

- Advertisement -

La companyia d’animació Disney Pixar no atura mai la producció de cintes i, després de la recent estrena a la plataforma Disney+ amb Luca, ja té a punt novetats. Aquest és el cas del film sota el nom Red, que tracta un dels temes preferits de Pixar, l’adolescència, amb el qual ja va triomfar gràcies a Inside Out. Aquest divendres 11 de març la pel·lícula arriba directament a Disney + (sense passar pels cinemes) i ho fa també doblada al català.

La vida de Panda

- Advertisement -

La Meilin Lee és una jove de 13 anys que es transforma en un panda gegant de color vermell quan s’altera massa, és a dir, gairebé sempre. Ming, la protectora i lleugerament exigent mare de Lee, no deixa mai sola la seva filla, una situació molt poc desitjable per a una adolescent i més, amb els seus problemes.

- Advertisement -

Domee Shi, guanyadora de l’Oscar al millor curtmetratge per Bao, és la directora del film mentre que la producció és de Lindsey Collins. S’hi va començar a treballar el 2018 amb l’objectiu de desenvolupar un film que sigui emotiu i entretingut a parts iguals. No és d’estranyar que la seva família sigui l’eix principal de les seves històries, ja que ella mateixa ha reconegut que l’art del seu pare sempre l’ha inspirada i ha treballat com a part de l’equip creatiu a Onward, Soul i Luca. De cara a propers projectes, està desenvolupant Lightyear, l’spin off del famós agent espacial de la saga Toy Story.

La jove actriu Rosalie Chiang es fica sota la pell de la protagonista Mei Lee, mentre que Sandra Oh (The Chair o Killing Eve) presta la seva veu a la versió original de la seva mare.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents