‘Razzies’, no només d’Oscars viu l’home

- Advertisement -

Ja fa 40 anys que dos veterans de la indústria cinematogràfica, John J.B. Wilson i Mo Murphy, juntament amb els graduats de Cinema de la Universitat de Califòrnia, lliuren els anomenats Razzies o les pitjors produccions cinematogràfiques de l’any. Com ja és tradició, els nominats es fan públics just el dia anterior a la nit dels Oscars. Aquesta és la collita d’Anti-Oscars d’enguany.

- Advertisement -

La inquietant adaptació del musical Cats d’Andrew Lloyd Webber per part Tom Hopper (Els Miserables) lidera la llista amb 9 (pitjors) nominacions: Pel·lícula, Director, Actriu (Francesca Hayward), Actor de Repartiment (James Corden), Actriu de Repartiment (Judi Dench i Rebel Wilson), Guió i Parella en Pantalla (Jason Derulo i el seu paquet tapat per CGI i qualsevol mig humà/mig gat). Estava cantat, mai millor dit, que el que havia de ser el millor musical de l’any, s’ha convertit en el pitjor musical de l’any. 

- Advertisement -

Segueix molt de prop a Cats la darrera entrega de la saga Rambo, Last Blood amb un Sylvester Stallone que no sap quan ha de jubilar els seus personatges icònics. Acumula, en total, 7 nominacions: Pel·lícula, Director (Adrian Grunberg), Actor, Guió, Actriu de Repartiment, Seqüela, Parella en Pantalla (Stallone i la seva imponent fúria) i la nova categoria, la Pitjor i Imprudent Negligència per la Vida Humana i la Propietat Pública, que, sorprenentment, també té al film Joker de Joaquin Phoenix com a nominat, a causa de l’infundat temor a disturbis públics, que es va generar abans de la seva estrena.

El fallit reboot de Hellboy, aquest cop dirigida per Neil Marshall (The Descent) i protagonitzada per David Harbour (Stranger Things), que fa enyorar, i molt, al tàndem Perlman-del Toro, té la (des)honrosa tercera posició, amb 5 nominacions: Director, Actor, Guió, Remake i Imprudent Negligència…

Darrere el podi, tenim altres pel·lícules, encara pendents d’estrena al nostre país, amb força nominacions però no tantes com per avergonyir-se, o sí: The Haunting of Sharon Tate (4), The Fanatic (4) o Zeroville (3).

Per acabar ho farem amb l’única categoria positiva dels Razzies. Sí, n’hi ha una, encara que sembli mentida: el Premi a la Redempció. Els nominats d’enguany, que s’ho han guanyat a pols són: Eddie Murphy per I’m Dolemite, Keanu Reeves per John Wick 3 i Toy Story 4, per la veu del carismàtic Duke Caboom, Adam Sandler per Uncut Gems, Jennifer Lopez per Hustlers i Will Smith per Aladdin.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents