‘Quest’ els secrets amagats de l’illa misteriosa

- Advertisement -

Quest és el títol del thriller psicològic de la directora debutant Antonina Obrador. Amb un aquest film la realitzadora mallorquina reflexiona sobre el dol i la masculinitat. I ho fa amb un film on els fets reals i els sobrenaturals es barregen i es confonen. Els protagonistes d’un film que només té 4 personatges són Enric Auquer i Laia Manzanares. Els altres dos són Miquel Gelabert i Maria ArnalQuest va inaugurar la 13a edició de l’Atlàntida Mallorca Film Fest i ha estat recentment reconeguda com a Millor Pel·lícula al 14è Festival Som Cinema. Després del seu tour festivaler, arriba als cinemes l’1 de desembre.

Quest, l’illa del misteri (i el dol)

La pel·lícula narra la història d’en Lluc, un biòleg interpretat per Enric Auquer. Marcat pel suïcidi de la seva dona Maria, emprèn una investigació al lloc on va morir: l’illa deshabitada de Quest. Un cop allà s’adona que a l’illa hi regna un element sobrenatural. L’arribada de Carme, la seva germana interpretada per Laia Manzanares, l’empeny a enfrontar-se amb les pors més arrelades en el seu interior. La investigació sobre la flora i la fauna de l’illa se superposa amb la lluita interior d’Auquer per vèncer els seus dimonis.

- Advertisement -

Quest pel·lícula

- Advertisement -

Per tractar temes universals, com el dol i la culpa, Antonina Obrador s’ha inspirat en elements de la mitologia mediterrània i ha rodat a diferents localitzacions de Mallorca, com Felanitx, Portocolom, l’illot de Sa Dragonera o la Serra de Tramuntana. “L’illa de Quest és un espai temporal subjectiu. Vull parlar del moment a la vida en què després d’un esdeveniment traumàtic, sentim que res avança, que tot queda en suspensió. Dels llimbs en què un es troba quan passa per un dol”, explica Obrador.

“Volia parlar de la sensació d’aïllament, de com la solitud absoluta et pot portar a moments de reflexió tan profunds que et pots perdre en ells”.

Produïda per Nanouk Films i La Perifèrica produccions ha tingut també participació de TV3 i IB3, el suport de l’ICEC i l’ICIB. La col·laboració de la Mallorca Film Comission i l’Ajuntament de Felanitx han estat també claus pel film. Quest és una de les pel·lícules candidates al d’enguany al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents