Tots els candidats dels Premis Gaudí 2024: un any de rècord

- Advertisement -

Rècord històric de films candidats als Premis Gaudí 2024! Un total de 71 produccions catalanes opten a ser nominades en la que serà la 16a gala dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català. D’aquestes, hi ha 32 llargmetratges de ficció, 13 dels quals són en català i 25 en castellà. Completen la llista 16 documentals, 5 films d’animació, 2 pel·lícules per a televisió i 10 curtmetratges.

De totes maneres si el que vols veure són els nominats, millor clica aquest enllaç de sota.

Tots els nominats als Premis Gaudí 2024

- Advertisement -

- Advertisement -

Aquestes xifres són significativament superiors als anys anteriors. Hem de mirar enrere fins a l’any 2017 per veure una collita que superi les 60 produccions. En altres paraules, feia 6 anys que no s’assolien números de producció tan alts i és el primer cop en la història dels premis que es passa de 70.

Candidats Gaudí 2024

Enguany la gala se celebra el 4 de febrer de 2024 al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Els nominats se sabran el 12 de desembre de 2023 en una lectura que se celebrarà a l’Auditori de La Pedrera. Les presentadores de la gala seran les humoristes Maria Rovira i Ana Polo, creadores del popular pòdcast Oye Polo.

Candidats al Gaudí a Millor Pel·lícula 2024

Premis Gaudí 2023 gala

Candidats al Gaudí a Millor Pel·lícula en llengua no catalana 2024

Candidats al Gaudí a Millor Pel·lícula d’animació 2024

  • Robot Dreams, de Pablo Berger (muda)
  • Mòmies, de Juan Jesús García Galocha “Galo” (en castellà i doblada al català)
  • Heavies Tendres, de Joan Tomàs Monfort (en català)
  • Hanna i els monstres, de Lorena Ares (en català)
  • Dispararon al pianista, de Fernando Trueba i Javier Mariscal (en castellà)

Candidats al Gaudí a Millor Pel·lícula per a televisió

  • Quico Sabater, sense destí, de Sílvia Quer
  • Miró, d’Oriol Ferrer.

El català escala posicions

La producció en català va augmentant. Si fem recompte, 29 de les 71 produccions candidates s’han rodat en català. La llengua majoritària, però, continua sent el castellà amb 32 projectes. Aquest any hi ha 9 films en altres llengües i 1 sense diàlegs.

La meitat dels 16 documentals i 4 dels 10 curtmetratges preseleccionats són en versió original catalana. Tot plegat equival a un percentatge del 40% de produccions de l’any en català. La xifra significa un augment significatiu respecte a l’any passat (un 32% amb 22 de les 53 produccions) i se situa en un volum similar al de fa dos anys.

Els pressupostos de les produccions

Dels 38 llargmetratges de ficció catalans que competeixen enguany, n’hi ha 6 que superen els 3 milions d’euros de pressupost: Saben aquell, de David Trueba; La contadora de películas, de Lone Scherfig; El cuco, de Mar Targarona; El favor, de Juana Macías; La niña de la comunión, de Víctor García; i Las buenas compañías, de Sívlia Munt. D’aquests, només un és en versió original catalana (Saben aquell).

- Advertisement -

Rodatge de El maestro que prometió el mar. Foto Sergi Bernal

17 dels llargmetratges de ficció candidats tenen un pressupost entre 1,5 i 3 milions, quatre dels quals són en català (Un cel de plom, Els encantats, Ruta salvatge i Creatura).
Per sota del milió i mig milió d’euros de pressupost hi ha 16 (set en català i nou en altres llengües). Hi ha 9 llargmetratges que no arriben als 500.000 euros (2 en català i 7 en castellà).

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents