Què han buscat els catalans a les plataformes aquest 2023?

- Advertisement -

Acaba l’any 2023, i ja és 16 de desembre, el dia de l’aniversari del web desdelsofa.cat. Amb motiu del seu aniversari han muntat un acte, el dia 21 de desembre a les 19 h, a la Llibreria Ona de Barcelona, però abans, toca repassar les dades de cerca de l’any que s’acaba. És moment de descobrir les plataformes, pel·lícules, sèries, programes, gèneres i versions preferides pel públic catalanoparlant. 

10 plataformes més cercades

  1. Prime Video 31,5%
  2. Netflix 18,9%
  3. HBO Max 11,1%
  4. Disney+ 10,8%
  5. FilminCAT 8,3%
  6. SX3 4,7%
  7. AnimeBox 2,7%
  8. Movistar+ 2,3%
  9. 3cat 1,8%
  10. Apple TV 1,6%
- Advertisement -

Altres plataformes 4,9%
Plataformes d’altres televisions 1,4%

- Advertisement -

Si mirem les primeres cinc plataformes, no ens enduem cap sorpresa, ja que els últims mesos aquestes plataformes han estat liderant el rànquing intercanviant-se les posicions entre HBO Max, Netflix, Disney+ i Filmin. El que sí que pot sorprendre és que HBO Max, una plataforma que fins al mes de juny pràcticament no apareixia al rànquing surti com la tercera plataforma més cercada al web, això ha estat gràcies a la incorporació de moltes pel·lícules i sèries els darrers mesos, que els han portat de no sortir al rànquing a entrar al Top 3 de plataformes cada mes, inclús en algunes ocasions passant per davant de Netflix. Ara, si hi ha un guanyador destacat és Prime Video, l’única plataforma que mai ha canviat la posició, sempre ha estat la plataforma líder a les cerques del web.

També destaca la posició d’AnimeBox, una plataforma que va nàixer el mes de març i que no té molts títols al seu catàleg, és la setena plataforma més cercada durant el 2023 al web, passant per davant de plataformes com Movistar+, 3cat, Apple TV o Rakuten TV. Això, juntament amb el TOP 5 de pel·lícules i sèries més cercades, evidencia que al públic català li agrada l’anime i vol anime en català.

TOP 5 Pel·lícules

Barcelona, nit d'estiu
Barcelona, nit d’estiu

  1. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT i Netflix)
  2. Bola de Drac Super: Broly (AnimeBox, GoogleTV, Prime Video, Rakuten TV i YouTube)
  3. Alcarràs (3cat, Apple TV, Google TV, iTunes, Movistar+, Prime Video i Rakuten TV)
  4. Mític (FilminCAT i magigarcia.com)
  5. Tot a la vegada a tot arreu (Movistar+)

Com era d’esperar la pel·lícula catalana Alcarràs és una de les pel·lícules més cercades al web, però no és ni la primera ni la segona, la primera és la també pel·lícula catalana Barcelona, nit d’estiu i la segona és Bola de Drac Super: Broly, possiblement la millor pel·lícula de la franquícia.

Tanquen el rànquing Mític de Magí Garcia, el primer especial de comèdia disponible en català a internet i una de les pel·lícules triomfadores dels Oscars 2023, Tot a la vegada a tot arreu

TOP 5 Sèries

El Paradís de les Senyores
El Paradís de les Senyores

  1. El paradís de les senyores (3cat)
  2. Inuyasha (AnimeBox i SX3)
  3. One Piece (SX3)
  4. L’Escurçó Negre (3cat i FilminCAT)
  5. El Detectiu Conan (SX3)

Les 5 sèries més buscades aquest any, són 5 sèries que podem veure a una de les plataformes de la CCMA, 3cat o SX3. És cert que l’anime Inuyasha i el clàssic britànic L’Escurçó Negre, una de les sèries més estimada pels catalans, es poden veure a altres plataformes, AnimeBox i FilminCAT, respectivament. Les sèries d’anime lideren el rànquing, les sèries habituals al TOP 5, Inuyasha, One Piece i El Detectiu Conan, no fallen i són les sèries més cercades de l’any. Un rànquing on també trobem la sèrie que actualment s’emet per TV3, El paradís de les senyores, que, com pràcticament cada mes, ocupa la primera posició. 

TOP 5 Programes

Els Contes de la Pinya
Els Contes de la Pinya

  1. Els contes de la Pinya (SX3)
  2. El món d’en Beakman (SX3)
  3. Cartes en joc (À Punt)
  4. Titó (SX3)
  5. Beta (SX3)

Els programes del SX3 han arrasat aquest any al web i 4 dels programes del TOP 5 són programes del canal infantil de TV3. Només un programa que no és del SX3 ha aconseguit col·locar-se entre els principals programes, i ha estat Cartes en Joc d’À Punt

TOP 10 Gèneres

  1. Infantil 21,3%
  2. Anime 16,8%
  3. Animació 11,3%
  4. Comèdia 5,6%
  5. Ficció 4,3%
  6. Contes 4,0%
  7. Ciència-ficció 3,8%
  8. Història 3,4%
  9. Terror 2,9%
  10. Crims 2,9%
- Advertisement -

Si alguna plataforma vol triomfar entre el públic català, només cap que miri el TOP 10 de gèneres més cercats al web. Destaca que el gènere amb més contingut disponible en català i VOSC a les plataformes, el Drama, no formi part d’aquesta llista i si ho fan gèneres amb molta menys oferta. Pot ser, si les plataformes volen fidelitzar el públic, haurien de començar a mira què ofereixen i què busca la gent. 

Rànquing Versions

  1. Català 77,2 %
  2. VOSC 9,4 %
  3. Multilingüe 4,8 %
  4. Aranès 4,2 %
  5. Sense diàleg 3,1 %
  6. VC-valencià 1%
  7. VC-balear 0,2%
  8. 3D 0,1%

Rànquing Produccions

  1. Pel·lícules 54,4 %
  2. Sèries 40,6%
  3. Programes 3%
  4. Curts 2%

Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents