‘Mediterráneo’: l’odissea de l’Open Arms arriba al cinema

- Advertisement -

El film Mediterráneo, del director Marcel Barrena (100 metros, Món Petit) s’estrenarà a les sales de cinema el dia 1 d’octubre d’aquest 2021. Abans, però, tindrà la seva premiere mundial al Festival de San Sebastià el 23 de setembre. La pel·lícula és una història de supervivència en què cada vida compte. A la tardor del 2015, dos socorristes, Òscar (Eduard Fernández) i Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia) impactats per la mediàtica fotografia d’un nen a les aigües del Mediterrani. Quan hi arriben, descobreixen una horrible realitat: cada dia, milers de persones arrisquen les seves vides al mar fugint de conflictes armats, sense que ningú els rescati. Juntament amb Esther (Anna Castillo) i Nico (Sergi López) crearan un equip de salvament amb què intentaran enfrontar la situació.

- Advertisement -

La història neix de l’experiència real d’Òscar Camps i Gerard Canals, dos socorristes de Badalona. Des del 2015, centenars de persones han ajudat a salvar més de 100.000 vides en el mar a través d’Open Arms. El rodatge s’ha dut a terme entre Grècia i Barcelona aquest passat 2020, després de més de quatre anys de documentació amb l’equip de l’ONG. Al càsting esmentat s’hi inclouen també més de 1.000 extres que, en la seva gran majoria, són refugiats als camps de Grècia.

- Advertisement -

Barrena ja compta amb dos Gaudís al seu currículum després que l’any 2011 rebés el guardó a la Millor pel·lícula per televisió per Quatre estacions el 2014 guanyés el premi al Millor documental per Món petit. Mediterraneo serà el seu quart film.

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

1 COMMENT

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents