‘Mediterráneo’: la realitat més tràgica

- Advertisement -

Durant anys, el Mediterrani ha estat l’escenari de tragèdies incomptables i l’escenari d’herois, sovint molt incompresos per governs, que se la juguen per salvar aquells que menys tenen. El Mediterrani bucòlic que una vegada va definir Joan Manel Serrat sovint té una cara més perversa que ara podrem veure a través del cinema.

Durant 8 setmanes, Atenes, Lesbos i Barcelona han estat testimonis del rodatge d’aquesta nova pel·lícula dirigida per Marcel Barrena (100 metros). Aquest passat 28 d’octubre es van celebrar 5 anys del primer rescat que van dur a terme Oscar Camps i el seu equip, un punt d’inflexió molt important en la història del Mediterrani i en la de l’Open Arms, així que el cinema pot ser una bona via per homenatjar aquesta tasca humenitaria.

- Advertisement -

Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo Sergi López i Àlex Monner són els protagonistes d’aquesta història ambientada a la tardor del 2015. Dos socorristes, l’Oscar (Eduard Fernández) i en Gerard (Dani Rovira) viatgen fins a Lesbos, a Grècia, impactats per la fotografia d’un nen afogat al Mediterrani. Quan arriben a l’illa descobreixen una realitat que els colpeix encara més: milers de persones posen en perill les vides cada dia per travessar el mar amb embarcacions molt petites i fugint de conflictes armats. Però ningú els ajuda ni els rescata. L’Esther (Anna Castillo) i en Nico (Sergi López), juntament amb altres membres, s’uniran a l’objectiu de l’Oscar i en Gerard per donar suport a aquestes persones. Uns objectius que no només salvaran vides sinó que canviarà les seva pròpies, també. A la pel·lícula Mediterráneo se’ns mostrarà la lluita per sobreviure al mar.

- Advertisement -

La pel·lícula compte amb el suport de productores com Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures i Cados Producciones (d’Espanya) i Heretic (de Grècia) i amb la participació de TV3, RTVE, Movistar+ i TVC. La pel·lícula s’estrenarà el 2021, tot i que encara falta per confirmar la data exacte.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents