‘Irati’ s’endú el Premi del Públic Virtual de Sitges 2022

- Advertisement -

El públic és sobirà i al Festival de Sitges també és jutge! En aquesta 4a edició del Premi del Públic Virtual, un guardó popular organitzat per El Cinèfil i el Festival de Sitges, ha triomfat clarament la cinta basca Irati dirigida per Paul Urkijo. En aquesta ocasió el Premi del Públic presencial i el del Públic Virtual han coincidit ha reconèixer aquesta cinta sobre llegendes medievals a les terres dels nord de la Península Ibèrica. Recordem que aquesta votació s’ha fet només entre els film de la Secció Oficial Competició i, per tant, no inclou altres èxits de crítica i pública del certamen.

Folklore basc d’aventures en un embolcall visual delectant

- Advertisement -

La segona del rànquing ha estat una de les més premiades pel jurat del festival. Pearl de Ti West també ha sumat un 8’5 només dues dècimes per sota la pel·lícula basca. Completa el pòdium la salvatge guerra del director espanyol Alberto Vázquez Unicorn Wars que arriba als cinemes el dia 21 d’octubre.

- Advertisement -

A continuació podeu consultar el rànquing de les 10 pel·lícules més ben valorades per l’audiència en xarxa del Festival de Sitges. A cada imatge hi veureu el percentatge de vots en estrelles que ha recollit cada film i a sota la valoració mitjana en una nota numèrica de l’1 al 10 per facilitar la comprensió.

S’estrena el 24 de febrer als cinemes. Distribuïda per Filmax.

Distribució desconeguda. 

S’estrena el 21 d’octubre. Distribuïda per Barton Films.

S’estrena el 21 d’octubre. Distribuïda per Avalon

- Advertisement -

Distribució desconeguda. 

Distribució desconeguda. 

Distribució desconeguda. 

S’estrena la primavera del 2023. Distribuïda per A contracorriente.

S’estrena el desembre del 2022. Distribuïda per Sony Pictures.

Distribució i data d’estrena desconeguda.

Més informació sobre el Festival de Sitges

Els 10 millors films del Festival de Sitges 2022

La finlandesa ‘Sisu’ triomfa al Festival de Sitges

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents