Què explicarà la nova trilogia d”Star Wars’?

- Advertisement -

Star Wars: The Last Jedi no serà l’última incursió del director Rian Johnson a l’univers Star Wars. Recentment Kathleen Kennedy va anunciar que Johnson s’encarregaria d’una nova trilogia post-episodi IX. Quan, a principis del 2017 Lucasfilm va anunciar que Colin Trevorrow, que feia gairebé 2 anys que s’asseia a la cadira del director de l’episodi IX de la trilogia actual, no dirigiria finalment la pel·lícula, un del substituts que semblava natural era Johnson, ja que, de tots els rodatges de les noves pel·lícules, el de Johnson ha estat l’únic sense problemes reportats.

Tota la resta, incloent-hi El Despertar de la Fuerza, han tingut guionistes canviats, directors substituïts per a la post-producció, a la pre-producció o en mig del rodatge, com va passar amb la pel·lícula de Han Solo que dirigien Phil Lord i Chris Miller (La Lego Pel·lícula) i que van ser substituïts per Ron Howard a les 3 setmanes d’acabar el rodatge. La nova trilogia, de la qual s’encarregarà Johnson, el tindrà com a director i guionista de la primera pel·lícula i guionista de les dues següents, tot i que no està clar si finalment també les dirigirà. Podem suposar que voldran veure com respon l’audiència amb El Último Jedi.

- Advertisement -

- Advertisement -

Però la pregunta que més ressona no és qui dirigirà el segon i tercer ‘films’ sinó el fet de com es va detallar el comunicat oficial Disney y Lucasfilm: “Portarà a aquesta trilogia, que està separada de l’episòdica, a nous indrets i personatges de la galàxia que mai hem visitat (a les pel·lícules)”. Això ha suscitat tot tipus de teories. Des que sigui una part de la galàxia, mai vista a les pel·lícules, llibres de ‘cànon oficial’ i els ara anomenats ‘Legends’, que és tot llibre i còmic publicat abans de l’adquisició de Lucasfilm per Disney. En aquell moment van declarar que només hi hauria 1 cànon oficial d’Star Wars, envers els diversos nivells d’oficialitat que existien abans. A partir d’aquell moment es buscaria interconnectar realment tot el que es publiqués en qualsevol format. Per exemple, el videojoc Battlefront 2 narra la història d’una oficial imperial entre el final de El Retorno del Jedi i El despertar de la Fuerza. Aquesta narrativa succeeix a l’univers Star Wars de forma completament interconnectada i que pot ser referenciada per qualsevol altre format, siguin els llibres (com el llibre-preqüela del primer joc Aftermath), les pel·lícules o les sèries.

El que exposarem a continuació no té cap confirmació oficial i és mera especulació, però són opcions raonables donat el que sabem.

Gran Almirall Thrawn

Aquest natiu del planeta Csilla faria la seva primera aparició a la celebrada trilogia de Timothy Zahn, composta per Hereu de l’imperi, El ressorgir de la força fosca i l’Última Ordre. Aquestes novel·les succeïen posteriorment a l’episodi 6, El Retorn del Jedi i veiem la descendència de Han Solo i Leia, a més de la de Luke amb Mara Jade, una assassina imperial a sou que acabaria passant-se al costat dels bons. Thrawn va pujar ràpidament al lloc de Gran Almirall, un dels 12 que existien a l’imperi.

Es va enfrontar a Zaarin, un Gran Almirall renegat i, amb la victòria sobre aquest, posterior a la Batalla de Hoth de L’Imperi Contraataca, va arribar a ser nomenat Gran Almirall. Una estratega impecable, hàbil i molt perillós i amb coneixements de la força que el van ajudar a enfrontar-se als Jedi, fins i tot al mateix Luke Skywalker, en plena reconstrucció de l’ordre Jedi a la Mova República post-imperi. Entre els alumnes de Luke estava Ben Solo. Personatge que la nova trilogia ha fet servir per Kylo Ren. Thrawn, recentment, ha fet la seva aparició a Rebels, la sèrie d’animació que s’enclava entre l’Episodi 3 i el 4.

L’Antiga República

Una República que hem vist a llibres, còmics i als videojocs, però mai al cinema o la televisió. L’Antiga República data, en termes de l’univers Star Wars, de l’any 23053 BBY (Before the Battle of Yavin, Episodi IV) fins al 1000 BBY. Com és evident, n’hi han centenars d’històries, amb molta mitologia en tot aquest espectre temporal. Des d’exploradors com Gav i Jori Daragon, que van enfrontar dos imperis galàctics. O el Jedi i posterior Sith com a Caballer Pròdig, Darth Revan. O l’atac del Sith Naga Sadow a la capital Coruscant.

- Advertisement -

Però, més que històries específiques, la part interessant és el fet que, dins d’aquesta era de tan llarga duració, és molt més fàcil crear noves històries. Fins i tot fent servir personatges ja coneguts a la literatura de Llegendes. Si teniu més interès, un dels formats que millor ha representat aquesta era han estat els videojocs. Knights of the Old Republic i el MMORPG The Old Republic ens donen l’oportunitat de conèixer millor aquesta època.

Boba Fett i el món dels caçarecompenses

Boba Fett, tot i ser un dels personatges més coneguts i reverenciats de l’univers Star Wars, en realitat és un dels que menys representació ha tingut a les pel·lícules. De la raça Mandaloriana, una raça de guerrers, Boba Fett va heretar professió de Jango Fett, el qual vam conèixer a l’Episodi 2 de les preqüeles. En la literatura, videojocs i sèries, Fett ha tingut més protagonisme propi i hem pogut conèixer a un dels més hàbils, estratègics i perillosos caçarecompenses de tota la galàxia.

Però no només és interessant Boba Fett com a personatge sinó també el fet d’explorar també el complex món dels caçarecompenses de l’Univers de George Lucas. Es rumorejava que la pel·lícula que gairebé va dirigir Josh Trank quan el van fer fora al 2015, post-Los 4 Fantásticos,  havia de tractar el tema. Segons es tenia entès, aquesta entrega tindria un grup de caçarecompenses com a protagonistes i donaria a conèixer els baixos fons de Coruscant, com em nivell 1313 que donava nom al cancel·lat joc de Lucasarts.

Un univers inacabable

Com es pot veure, es pot teoritzar fins l’extenuació, però el que és segur és que l’univers d’Star Wars ha donat lloc a molts tipus d’històries i Johnson podria, ben bé, crear una nova trilogia que acapari l’atenció del públic amb tal de poder anar tancant la relativa als Skywalker.

Que la força us acompanyi!

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents