No t’has guanyat ser un Darth, amic Kylo

- Advertisement -

Si alguna característica tenen els dolents, però els dolents de veritat, de l’Univers Star Wars és que porten davant el mot Darth. Des dels primers Sith, fins al darrer (presumptament) tots han dut davant aquesta paraula, que no vol dir altra cosa que “Senyor del costat fosc de la ordre dels Sith”, o parlant amb plata, “dolent dels més dolents”. Darrera d’aquest càrrec, la majoria dels Sith es canviaven el nom, quelcom que també va fer Ben Solo.

- Advertisement -

I ja només això t’aporta un carisma, de l’últim al primer: Darth Vader (abans Anakin Skywalker), Darth Sidious (abans Sheev Palpatine), Darth Tyranous (abans el Comte Dooku) o Darth Maul. I ja em perdonaran però fins i tot el Comte Dooku té més carisma que Kylo Ren, que, tal com ha sortit avui amb una conversa amb el patró d’aquesta casa, és un nen rabietes en un cos que domina la força.

- Advertisement -

Per no parlar del que ara s’anomena Legends; la història de les històries d’Star Wars. Exceptuant el gran Marka Ragnos i els seus coetanis (algun altre dia explicarem la història del poble Sith, que és altament interessant). Però és que tots els grans dolents han estat Sith i no Cavallers de l’Ordre de Ren, quelcom que s’ha inventat Disney i del que no hem sentit parlar mai.

Aquest fet es nota més quan l’antagonista, la Rey, és tan forta. La gran esperança Jedi té una boira tan gran en el seu passat que la fa altament interessant. És innocent com el Luke Skywalker, però té la boira i la mala llet d’Anakin. Malgrat que ens volen fer creure que la reencarnació d’aquesta mala llet és Ben Solo, no cola. Estic certament indignat. Un dolent que fa ús de la traïdoria, per matar el líder suprem Snooke, que ja de per sí, fent cas a la seva biografia, és un tipus força pelacanyes. I el presumpte hereu de Darth Vader no s’hi pot enfrontar cara a cara ja que ha d’emprar subterfugis. No, no i no. I què és això de treure’s la màscara? No!!! O màscara o caputxa!!!

Finalment, espero que a l’Episodi IX s’arregli tot aquest ventall de despropòsits. Més enllà del fil argumental, exigeixo, imploro, reclamo, prego a Disney per un dolent que faci justícia a la història dels seus predecessors. Perquè el costat fosc mola, però només quan és ben fosc.

- Advertisement -
Edu Piera
Futbolero i cinèfil que somia amb un blockbuster de soccer. L'Edu Piera és periodista per vocació, d'aquells que encara tenen el títol per recollir a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sovint somnia amb ser com en Superman, però la realitat és que cada dia que passa està més a prop de ser en Clark Ken.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents