‘Merlí’ tindrà noves versions a França i Itàlia

- Advertisement -

Els peripatètics parlaran francès i italià! Sí, si, potser no amb els mateixos noms i les mateixes cares però Merlí tindrà una versió francesa i una italiana. La sèrie de TV3 produïda per Veranda i creada per Héctor Lozano serà adaptada per aquests dos mercats amb algunes llicències. La productora DEMD (Madiawan Group) ha acabat ja el rodatge de la primera temporada de La Faute à Rousseau. La versió francesa s’emetrà a France 2 el 2021 i tindrà vuit episodis. Protagonitzada per Charlie Dupont (que donarà vida al professor Benjamin Rousseau), al costat d’Anny Duperey i Samira Lachhab, la sèrie està dirigida per Adeline Darraux i Octave Raspail i compta amb guió de Thomas Boulle, Agathe Robilliard, Ludovic Abgrall, Laura Raynaud, Laure Mentzel, Joris Morio i Cécile Polard. Aquí podeu veure com lluiex en un clip de la TV francesa.

- Advertisement -

Per altra banda, a Itàlia, també ha començat el rodatge de la seva pròpia versió produïda per Banijay Studios per a Rai 1. Aquí portarà per títol Un professore i tindrà dotze episodis. Estarà protagonitzada per Alessandro Gassmann en el paper de professor de Filosofia Dante Balestra. Dirigida per Alessandro d’Alatri, està escrita per Sandro Petraglia, Fidel Signorile, Valentina Gaddi i Sebastiano Melloni.

Un èxit més enllà de les nostres fronteres

- Advertisement -

Merlí (la sèrie original) ha estat un èxit no només a Catalunya. A Llatinoamèrica va ser tot un fenomen i el fet que Netflix l’hagi inclòs al seu catàleg arreu del món ha impulsat la ficció a uns nivells d’audiència inaudits per a una sèrie en català. Així s’ha pogut veure en territoris com els Estats Units, l’Índia o Portugal amb alts índex de popularitat.

https://elcinefil.cat/2018/01/16/generacio-merli-la-fi-duna-era/

Després de l’èxit aconseguit per la ficció, Movistar + ha dut a terme, al costat de Veranda, un spin-off titulat Merlí: Sapere Aude, que segueix Pol Rubio, l’alumne predilecte de Merlí, mentre estudia Filosofia a la Universitat. La serie continua en actiu i aquest 2021. s’emetrà la segona temporada.

https://elcinefil.cat/2016/09/14/merli-ha-tornat-a-reunir-pares-i-fills-davant-la-tele/

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents