‘Mano de hierro’: droga, crim i venjança a Barcelona

- Advertisement -

La plataforma Netflix estrena aquest 14 de març la sèrie Mano de hierro. Aquest thriller de 6 episodis està creat i dirigit pel director barceloní Lluís Quílez (Bajo cero) i produït per l’empresa també catalana The Mediapro Studio. El repartiment té noms destacats com Chino Darín, Jaime Lorente, Natalia de Molina i els multipremiats intèrprets catalans Sergi López, Eduard Fernández i Enric Auquer. La sèrie va començar el seu rodatge oficialment el novembre de 2022 i va recórrer diferents localitzacions de Barcelona, ​​Lleida i Girona. Ara arriba a les nostres TV amb una recepta de cinema negre i molta foscor.

Segons explica el director Lluís Quílez en declaracions a El Cinèfil, després d’haver realitzat tots els projectes fora de Catalunya li venia de gust rodar a casa. “Trobar l’espai on rodar la història és una de les pedres angulars del projecte. Volia una història crim i família i Barcelona anava molt bé per la presència del port.” Quílez diu que després de documentar-se va veure que aquesta localització plena de contenidors un lloc simbòlic per amagar secrets familiars i narcotràfic.

- Advertisement -

La Barcelona criminal a Mano de hierro 

- Advertisement -

El creador de la sèrie explica que tenir Netflix darrere ha estat garantia de poder rodar amb els recursos que calien. “Hem pogut rodar moments molt espectaculars al port, en vaixells i fins i tot persecucions al centre de Barcelona”. Quílez manté que en el rerefons del projecte hi ha un homenatge al cinema quinqui i es mostra una Barcelona fosca i poc i idíl·lica.

Però de què va Mano de hierro? Situem-nos. La tama  ens porta al port marítim de Barcelona. Aquest equipament rep gairebé 6.000 contenidors al dia. Mercaderies procedents d’arreu del món que, en un sol any, poden amagar més de 30.000 kg de cocaïna. Això converteix la ciutat comtal en una de les portes d’entrada més importants d’Europa al lucratiu negoci del narcotràfic.

Mano de hierro netflix sèrie foto (1)

Un bon coneixedor és Joaquín Manchado, propietari de la principal terminal del port de Barcelona. Evidentment, si algú vol fer servir el port per importar una càrrega il·legal, ha de comptar amb la seva col·laboració i amb el suport de tota la xarxa criminal que ha conformat al seu voltant. Tot i això, un inesperat accident i la desaparició d’un important carregament de cocaïna desencadenarà una despietada guerra plena d’assassinats i venjances. Alguns acabaran malament… Després no digueu que no esteu avisat.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents