L’obra ‘Berenàveu a les fosques’ arriba a TV3

- Advertisement -

TV3 estrena aquest dilluns 20 de desembre la pel·lícula Berenàveu a les fosques, dirigida per Sílvia Quer. El film, candidat als XVI Premis Gaudí, està basat en l’obra homònima del dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, que va obtenir el Premi de Teatre Català Ciutat de Sabadell l’any 1971 i ara ha estat adaptada al llenguatge audiovisual per Lluís Maria Güell i la directora Sílvia Quer. Es tracta d’un dels primers textos de Benet i Jornet, un dels principals renovadors del teatre català, que va morir l’abril de 2020. D’aquesta manera, la pel·lícula esdevé un homenatge compartit per tot l’equip que hi ha treballat.

La Barcelona de la postguerra

- Advertisement -

Berenàveu a les fosques narra les penúries d’una família a la postguerra, centrada en un grup de set persones de la classe obrera que viuen a Barcelona i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim i de la vida.

- Advertisement -

L’argument s’organitza en dues línies de temps: l’any 1971, la Fanny (Iria del Río), en assabentar-se de la mort en un accident de cotxe dels pares de la Montserrat (Georgina Amorós), el Ramon (Pablo Derqui) i la Neus (Bea Segura), decideix escriure-li una carta. A partir d’aquí, tots dos personatges s’intercanviaran un total de vuit cartes en què repassaran els esdeveniments ocorreguts vint anys abans a la Barcelona dels anys cinquanta. Les ànsies de llibertat, l’amor i les traïcions afectaran, d’una manera o altra, uns personatges que l’únic que busquen és sobreviure en temps difícils.

Completen l’elenc artístic Abril Álvarez com a Montserrat jove, Miquel Fernández com a Santiago, Laura Conejero com a Pilar i Ferran Rañé com a Sr. Jeroni. La pel·lícula és una coproducció de TV3 i NewCo Audiovisual, i arriba a televisió després d’haver passat el mes de novembre per la dinovena edició del festival Zoom d’Igualada.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents