Ramon Llull entra al cinema i a TV3

- Advertisement -

El dia de la Diada, TV3 estrenarà un documental de ficció, d’uns 90 minuts de durada, sobre la vida del pensador Ramon Llull. Per dur a terme aquest film, TV3, Batabat i La Xarxa s’han unit per coproduir-la. Compta amb Joan Gallifa (sèrie de TV Fotografies) com a director i a la pell de Llull s’han capficat els actors Roger Casamajor (sèries Gran Nord o Terra Baixa) i Jordi Bosch (23-F: La Película o la sèrie Majoria Absoluta).

La docuficció s’inicia quan Ramon Llull acaba de salvar-se d’un naufragi al seu retorn de la costa africana, on havia predicat entre els musulmans. Al monestir on l’acullen es troba amb el frare que l’ha salvat, Simó de Puigcerdà, al qual dicta les seves memòries.

- Advertisement -

A la part documental de ficció, el periodista Antoni Tortajada buscarà el rastre de Palma en l’Arxiu del Regne de Mallorca. Des d’aquell moment, es van intercalant la biografia de ficció de Ramon Llull amb històries documentals que, de la mà de Tortajada, van descrivint varis aspectes del context medieval del segle XIII català i europeu.

- Advertisement -

Barcelona 08/04/2016 Jordi Soteras
Rodatge amb tot l’elenc del documental de ficció.

La part de documental visita, a més de Mallorca, les ciutats clau a la història d’en Llull com Karlsruhe, Paris, Friburgo de Birsgovia o Montpellier. La part de ficció s’ha rodat a Canet de Mar, Moià, Castellar del Vallès, el Monestir de Sant Cugat, Terrassa i el Papiol. Aquest any es commemora el 700 aniversari de la mort del filòsof i pensador mallorquí.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents