‘Life’, antídot contra la soledat

- Advertisement -

No hi ha dies en què et despertes amb més inseguretats de l’habitual i et preguntes “soc on he d’estar”? No et preocupis, ens passa a tots. El prestigiós guionista i creador Mike Barlett (Press, 2018) explica les quotidianes i, alhora, extraordinàries històries de Belle, Gail, David i Hannah, que troben noves i disruptives influències en les seves vides entrellaçades pel fet que viuen en el mateix edifici, una antiga casa victoriana a Manchester que ara s’ha dividit en quatre pisos. A través dels seus problemes i alts i baixos físics i psíquics descobrim què passa quan sortim de la nostra zona de confort i donem un cop d’ull a la vida dels altres. 

Life_Filmin_1

- Advertisement -

Després de l’enorme èxit de la sèrie Doctora Foster (2015-2017), Bartlett signa aquesta minisèrie de la BBC que reflexiona sobre la solitud i l’aïllament emocional en una societat paradoxalment cada vegada més connectada a través d’internet i les xarxes socials. Estarà disponible a Filmin a partir del 6 d’abril. Segons explica el mateix showrunner, la idea sorgeix de la meva pròpia experiència. Sempre em va fascinar l’aparent contradicció de compartir casa amb desconeguts. Escoltava els detalls més íntims les seves vides, però quan ens creuàvem pel passadís, no ens dèiem ni mu. No els coneixia, no obstant això, sabia tot sobre ells.

La sèrie explora l’amor, la pèrdua, el naixement, la mort, i l’autodescobriment.

- Advertisement -

EL més excepcional de la sèrie és que qualsevol persona, sigui de la generació que sigui, trobarà una història o un personatge amb el qual sentir-se identificat. Barlett ha fet una gran feina antropològica que celebra la força amb la qual ens enfrontem a les tragèdies del dia a dia. L’he anomenat Life perquè vaig voler fer referència a aquests grans documentals sobre la naturalesa com Planeta Terra o El Planeta Blau de David Attenborough. De la mateixa manera, mirant a la vida íntima de criatures individuals, aprenem alguna cosa sobre l’espècie humana. M’interessa l’exploració d’una cosa èpica a través dels detalls més petits.

Life comparteix univers amb la reeixida sèrie Doctora Foster, dels mateixos creadors i guionistes, encara que posseeix un món propi. Es recuperen personatges com Anna, la veïna de Gemma Foster, interpretada per Victoria Hamilton (The Crown, 2016-2017) o Neil, el seu exmarit, interpretat per Adam James (I May Destroy You, 2020). Completen el repartiment Alison Steadman (Pride and Prejudice, 1995), Peter Davidson (Doctor Who, 1981-1984), Melissa Johns (Coronation Street, 2017-2019) i Adrian Lester (Riviera, 2017-2020).

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents