‘Libertad’ de Clara Roquet, premiere mundial a Cannes

- Advertisement -

Libertad, l’opera prima de Clara Roquet i amb la participació de TV3, ha tingut la seva première mundial a la 60a edició de la Setmana de la Crítica, que se celebrarà del 7 al 15 de juliol, en el marc del 74èFestival de Canes. La pel·lícula està protagonitzada per les joves intèrprets María Morera (La vida sense la Sara Amat) i la debutant Nicolle García, acompanyades per actrius de prestigi com Nora Navas i Vicky Peña. Completen el repartiment Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado, David Selvas, Óscar Muñoz, Sergi Torrecilla i Mathilde Legrand. A la presentació a Cannes el film el film ha estat llargament aplaudit en presència de gran part de l’equip artístic i de producció. La directora, però, no ha pogut assistir al debut per haver de complir una quarantena derivada de la Covid 19.  

Foto JR Aramdàs

- Advertisement -

La cinta suposa el salt al llargmetratge de Roquet, coguionista de 10.000 km (2014), per la qual va rebre al costat de Carlos Marques-Marcet la Biznaga de Plata a Millor Guionista Novella i el Premi Gaudí a Millor Guió. A més, ha col·laborat com a guionista amb Jaime Rosales en el seu últim llargmetratge, Petra (2018).

Fer-se gran en dos mons diferents

- Advertisement -

La història de Libertad, gira al voltant de l’adolescent Nora, que sent que no troba el seu lloc a la vida, ja que els jocs de nens li semblen ridículs i les converses dels adults encara li van grans. Però tot canvia amb l’arribada de la Libertad, la filla de Rosana, la dona colombiana que té cura de l’Àngela, l’àvia de la Nora que pateix Alzheimer. Rebel i magnètica, la Libertad es converteix en la porta d’entrada a un estiu diferent per a la Nora i les dues nenes ràpidament forgen una amistat intensa i desigual. Juntes surten de la bombolla de protecció i confort que suposa la casa familiar i descobreixen un món nou en el qual la Nora se sent més lliure que mai. Festa, nois, escapades i coses prohibides fan de l’estiu de les protagonistes el pas definitiu que deixa enrere la vida de nenes (sense ser encara adultes) 

Libertad_2

El primer projecte de Roquet com a directora va ser el curtmetratge El adiós (2015), guanyador de l’Espiga d’Or en la SEMINCI, nominat als European Film Awards, estrenat al Festival Internacional de Toronto i guanyador del Gaudí al Millor Curtmetratge el 2016. El seu segon curtmetratge Les bones nenes (2017) va rebre el premi ‘Movistar+ Projecte en Curt’ i va aconseguir la Menció Especial al Millor curtmetratge Iberoamericà al Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), entre d’altres.

Libertad_1

Prèviament al rodatge, el projecte de Libertad va ser seleccionat al Mediterranean Sundance Lab, així com en els mercats internacionals Mia Market a Roma o el Fòrum de Coproducció Europa-Amèrica Llatina associat al Festival de Sant Sebastià, on va guanyar el Premi ART-Kino. El film és una producció de Lastor Media i Avalon PC en coproducció amb Bulletproof Cupid (Bèlgica), amb el suport de MEDIA, ICAA, ICEC, Eurimages, TVE, TV3, Movistar+ i Catalan Films.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents