‘Petra’: art, família i crim segons Jaime Rosales

- Advertisement -

El llargmetratge Petra és una dels films catalans seleccionats en la Secció Perles del Festival de Sant Sebastià d’aquest any. Petra és una tragèdia familiar dirigida pel barceloní Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes, en què la jove heroïna que dona nom al film vol descobrir, just després de la mort de la seva mare, qui és el seu pare, un secret que sempre li ha estat amagat. El film va tenir la seva premiere internacional al Festival de Cannes el passat mes de maig a la Quinzena de realitzadors. El cinèfil va presenciar aquesta estrena en la que va ser una sessió plena d’aplaudiments per una pel·lícula crua, intensa i sense pèls a la llengua a l’hora de mostrar violència, rancúnia i el costat més fosc de l’ànima humana.

Petra pelicula

- Advertisement -

Jaime Rosales, guanyador del Premi Nacional de Cultura l’any 2015 i director de film com Tiro en la cabeza (2008) o Sueño y silencio (2012) planteja amb Petra una història insana sobre retrets, enganys enveges i mentides on el centre de la trama és la suposada paternitat de la protagonista. A foc lent i amb els actors com a principal reclam, Rosales ens porta gairebé de l’orella a un món familiar obscur on sembla que tothom tingui secrets i cops amagats. El film es va rodar en gran part a Catalunya i compta amb una àmplia presència catalana (Àlex Brendemühl, Joan Botey, Oriol Pla) i està coproduït per TV3 i TVE. 

- Advertisement -

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents