El FIC-CAT 2024 posa l’ull en la literatura

- Advertisement -

Aquest 2024 el festival de referència del cinema fet en llengua catalana, el FIC-CAT 2024, té l’eix temàtic de la literatura. Enguany la 16a edició del certamen se celebra de l’1 al 8 de juny amb l’objectiu de fer valdre la gran quantitat d’obres literàries que s’han adaptat al cinema. Recordem que l’any passat el leitmotiv va ser la presencialitat del públic als cinemes. 

- Advertisement -

Segons argumenta l’organització en un comunicat, “moltes són les produccions literàries, de tots els gèneres (novel·la, conte, història breu, poema…) que s’han adaptat des del naixement de la indústria cinematogràfica. A Catalunya això no ha estat una excepció. Grans cineastes han sabut transformar els textos escrits en imatges i reflectir tots els detalls en el llenguatge audiovisual. Tractarem d’analitzar les diferències i les semblances entre la manera d’explicar històries en la literatura i en el cinema partint d’una tesi bàsica: hi ha codis en el llenguatge artístic que són universals”.

FIC-CAT 2024, inscripcions obertes

- Advertisement -

Les inscripcions per a participar en les diferents categories estan ja obertes. Els treballs en llengua catalana es poden presentar fins al 22 de març. La inscripció és gratuïta i cal fer-la de forma gratuïta, al web del festival. Les categories en les quals es pot participar són: llargmetratge, documental, curtmetratge, videoclip i treball de centre educatiu. Després els membres de l’organització valoraran les produccions inscrites i confeccionaran la programació definitiva que s’anunciarà a la primavera.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents