Secrets de família i thriller a ‘Las consecuencias’

- Advertisement -

Las consecuencias, la segona pel·lícula de Claudia Pinto després de La distancia más larga, explica un drama psicològic narrat en clau de thriller sobre la història d’un enigma familiar, emocional i, sobretot, íntim. La clau és descobrir com un secret pot enquistar-se en una estructura familiar i les conseqüències que això comportarà. El rodatge de la pel·lícula va fer-se a finals de juny del 2019 a diferents localitzacions del País Valencià i de les Illes Canàries de La Palma i la Gomera. La premiere del film va ser a la sessió de clausura del Festival de Màlaga d’enguany d’on va marxar amb la Biznaga de Plata del Premi Especial del Jurat de la Crítica i la Biznaga de Plata a la Millor Interpretació Femenina de Repartiment per a la debutant María Romanillos. La pel·lícula arriba als cinemes aquest divendres 17 de setembre.

- Advertisement -

Segons la realitzadora, “la pel·lícula és un drama psicològic explicant en clau de thriller, però és un thriller molt particular perquè el misteri a resoldre no està lligat a un fet criminal ni judicial, sinó que es tracta d’un enigma familiar, emocional, sobretot íntim. Igual que al seu anterior film el paisatge és un element molt important de la història i les localitzacions de La Palma i la Gomera i la seva sensació d’aillament i foscor (platges negres) ajuden a l’espectador a baixar als inferns dels secrets de la família protagonista. 

- Advertisement -

Un retrobament inesperat

La Fabiola és una dona enèrgica i vitalista, però des que un terrible accident va acabar amb la vida del seu marit fa dos anys està desequilibrada i inestable emocionalment. És per això que es veurà obligada a tornar a casa del seu pare, el César, un home amb qui va deixar de tenir contacte des que era una nena. Aquest retrobament el farà amb la Gabi, la seva filla de 14 anys en plena crisis d’adolescència. Un cop a les Canàries també intervindrà en la història la mare de la Fabiola interpretada per la catalana Carme Elies (que ja va treballar amb la directora a la seva òpera prima).

Las consecuencias és el segon llargmetratge de la directora veneçolana Claudia Pinto després de La distancia más larga (2013), qui també ha coescrit el guió juntament amb el guionista Eduardo Sánchez. El repartiment l’encapçalen la colombiana Juana Acosta, el xilè Alfredo Castro i la debutant María Romanillos. La cinta és una producció de Sin Rodeos Films, Las Consecuencias AIE, Els Vandervors, Érase una vez films i amb la participació de TV3, A punt mèdia i RTVE. El projecte va ser co-guanyador del Premi Eurimages al Desenvolupament al Fòrum de Coproducció del Festival de Sant Sebastià l’any 2017.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents