L’apoteòsic final de ‘La Riera’

- Advertisement -

Sempre que acaba una de les sèries de sobre taula de TV3 alguna cosa mor dins nostre. Aquest diumenge 25 viurem el gran final de La Riera i ens tornarà a passar. La fonda de Can Riera tancarà definitivament. Ho farà aquest Sant Joan en una vetllada especial, a partir de les 22.00, que comptarà amb la presència de molts actors de la sèrie i on s’emetrà el capítol final i un making of. En aquest episodi es tancaran totes les trames intenses que cal resoldre. I sí! PER FI! Entre moltes altres coses se sabrà qui va matar el Claudi.

Claudi La Riera

- Advertisement -

Els fogons deixaran de funcionar, però quedarà per sempre en el nostre imaginari una història propera i intensa i l’aval dels espectadors que des del primer moment van convertir aquest serial en líder de la seva franja d’emissió. A més, sempre s’ha mantingut en els primers llocs del rànquing de programes més vistos a la carta.

La Riera en xifres

- Advertisement -

Un total de 16.000 hores de gravació han fet possible l’emissió de 1.534 capítols durant vuit temporades, per les quals han passat 350 protagonistes, 450 repartiments breus, 800 personatges d’un capítol i un total de 20.000 aparicions d’uns 4.000 figurants. Entre anades i vingudes de personatges, hi ha hagut nou naixements, cinquanta-set morts, catorze casaments i catorze divorcis.

Una de les característiques de La Riera ha estat que ha elevat notòriament el percentatge de seqüències exteriors en relació amb el que s’havia fet habitual en aquest gènere: n’hi ha hagut un 20% de mitjana. I ha tingut quaranta decorats fixos a plató. Si ens centrem en la cuina, l’eix vertebrador de tot el que es feia i es desfeia a la sèrie, s’han servit 9.000 plats i s’han elaborat unes 900 receptes, tot sota el comandament dels onze xefs que han estat al capdavant dels fogons de la Fonda: el Mauri, el Sergi, el Casellas, la Mercè, el Carlos, la Maribel, la Mariona, l’Edgar, el Pitu, la Tilda i un onzè que va tenir una durada fugaç. Cal recordar, a més, una dada important: tots els plats que s’han fet a la ficció, eren reals.

Un públic fidel

Des del moment de l’estrena, La Riera ha tingut un públic incondicional al llarg de les vuit temporades. Si ens centrem en la darrera, la seva emissió per TV3 ha acumulat una mitjana de 321.000 espectadors, amb una quota de pantalla del 18,8%. Pel que fa al 33, la sèrie ha tingut una mitjana de 55.000 espectadors i una quota del 2,0%. El capítol més vist d’aquesta temporada ha estat el 1420, emès el dia de Sant Esteve en horari de prime time. Aquest episodi, que corresponia a l’aturada de la sèrie abans de les vacances de Nadal i on es vivia un dels grans moments de la sèrie amb l’assassinat del Claudi, va tenir una mitjana de 474.000 espectadors i una quota del 17,2%.

En consum de vídeo a la carta també es troba en el podi dels programes més vistos i ha anat acumulant un creixement important fins a assolir en la vuitena temporada els onze milions i mig de reproduccions i una mitjana de 80.000 usuaris únics setmanals. Una xifra que situa aquesta temporada de la sèrie com la més vista per internet.

Esperant el desenllaç

El 24 de maig, tot just un mes abans de l’adeu definitiu, es gravaven les últimes escenes exteriors. Va ser un dia de rodatge especial, una festa tant a la realitat com a la ficció, on es recreava la inauguració de l’hotel de Can Riera. Després de moltes vicissituds, el projecte ideat pel Lluís i l’Ània veu definitivament la llum, tot i que la parella no sembla que ho pugui assaborir gaire. L’Emili, en la seva línia de prepotència i fatxenderia, se n’adjudica tot el mèrit.

La Riera tindrà un final condicionat per les moltes coses que han passat al llarg d’aquests vuit anys. Hi ha moltes trames que s’han de resoldre, com saber qui és el culpable de l’assassinat del Claudi; si el Sergi i la Maribel tenen un futur junts; i també si la Mercè està definitivament condemnada a viure dominada per l’Emili. A més, el capítol tindrà una visita totalment inesperada i sorprenent.

- Advertisement -

L’episodi final es podrà veure després del Telenotícies Vespre. La gala plena de sorpreses, comptarà amb la presència de molts dels actors que han passat per la sèrie durant aquestes vuit temporades, com Mercè Sampietro, David Selvas, Jordi Planas, Anna Sahún, Peter Vives, Montserrat Curulla, Jordi Banacolocha, David Bagés o Pep Antón Muñoz. La gala també inclourà un concurs on, a través de les xarxes socials, se subhastaran alguns dels objectes emblemàtics de la sèrie.

Després de l’emissió de l’últim capítol s’emetrà Desmuntant la Riera, un programa que s’endinsarà en els últims dies de rodatge de la sèrie i que descobrirà, de la mà dels seus personatges i autors, els moments clau de la sèrie, les emocions, intrigues, rivalitats i curiositats viscudes durant aquestes vuit temporades. D’aquesta manera, el 25 de juny es tancarà un viatge que va començar amb el Sergi Guitart tornant a casa i trobant-se amb una família que era molt diferent de la que ell recordava, i que al llarg d’aquests anys encara ha canviat molt més. Una família de la qual potser voldrà fugir definitivament. Una família que no oblidarem…

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents