El Festival de Cine Independent posa el focus en els perills del turisme

- Advertisement -

Barcelona és una de les ciutats del món amb més propostes culturals i, tot i que ara mateix no és el millor moment per l’audiovisual, la ciutat ofereix una àmplia gamma de festivals. El mes de novembre (del 14 al 20), arribarà l’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, que permetrà als espectadors barcelonins gaudir del millor cine innovador i compromès.

Aquest any, el Festival posarà el focus en la problemàtica del turisme de masses i a través d’una àmplia selecció de films i xerrades reflexionarà sobre el tema i els seus efectes col·laterals. Tots es podran veure en l’habitual programació del hall del CCCB. A més, el festival comptarà amb dues seccions oficials a competició, de llargmetratges i curtmetratges, on es presentarà una cuidada selecció de cinema independent contemporani.

- Advertisement -

L'Alternativa 2016

- Advertisement -

Cristina Riera, codirectora del Festival, explica “hem vist més de 1.800 projeccions, de les quals se’n farà una selecció de 30 finalistes”. Dins la programació final, es podran veure títols d’àmbit internacional i nacional que hauran estat escollits “per la seva aposta personal, aquells que demostrin un compromís real per la independència creativa, tant a nivell de llenguatge cinematogràfic o de temàtica”.

Un dels grans reclams d’aquesta 23a edició, és la retrospectiva que es farà de la carrera cinematogràfica de Maurice Pialat, director, guionista i actor francès. Durant els anys 70 i 80, Pialat va ser un dels grans cineastes francesos amb més influència dins el cinema independent. Riera comenta que fins al moment, mai s’havia fet una retrospectiva del director a Espanya, “per a nosaltres era un homenatge més que necessari”. La retrospectiva es podrà veure a la Filmoteca de Barcelona.

A NOS AMOURS (1983)
‘A nos amours’ (1983)

Els seus films eren trencadors, plens de salts temporals i improvisacions i, normalment, tractava temes complicats, dilemes que no tenen solució i personalitats impossibles. La seva dona, Sylvie Pialat, coguionista de tres dels seus films, acudirà al festival per presentar la retrospectiva i també per presentar pel·lícules de la seva productora Les Films du Worso. “Sylvie va ser una persona que va estar al costat de Maurice durant molt de temps i és la millor opció per presentar la retrospectiva”, comenta Riera. A més, Pialat presentarà una selecció de la seva pròpia productora, “pel·lícules amb molt de pes, apostes importants del moment”.

Cartell l'Alternativa 2016

A part de les diferents projeccions i de la citada retrospectiva a Maurice Pialat, també hi haurà un gran ventall d’activitats paral·leles que completaran la programació del festival. Taules rodones, tallers i activitats organitzades en col·laboració amb universitats i escoles de cinema, són algunes de les propostes.

A principis del mes que ve, es donarà a conèixer tota la programació oficial a competició del festival, així com la resta de programació i activitats paral·leles.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents