La reobertura per fases dels cinemes catalans

- Advertisement -

Catalunya ha estat el territori més castigat per les mesures per paliar la Covid-19 en aquesta segona onada de la tardor. Mentre altres territoris de la Península Ibèrica han doblegat la corba amb restauració i cultura oberts, al Principat hi ha hagut 23 dies de cinemes tancats. Això ha suposat la cancel·lació d’una total de 23 estrenes des del dia 30 d’octubre i ha obligat a molts festivals a fer-se de manera virtual. Ara però ja hi ha un nou pla de reobertura. Les 11 estrenes previstes per divendres 20 de novembre les podrem gaudir als cinemes catalans a partir del dilluns 23, dia en que cinemes i teatres tornen a obrir persianes. L’obertura, però, serà amb restriccions i es farà de manera escalonada. A més, molts cinemes no projectaran pel·lícules fins el divendres 27 de novembre ja que fer-ho el 23 suposaria donar d’alta a treballadors en ERTO durant els dies fluixos de la setmana.

Sense presses i amb toc de queda

- Advertisement -

Segons ha anunciat el Govern de la Generalitat, les fases aniran canviant cada 15 dies si els números de contagis i hospitalitzacions van de baixa. Els primers 15 dies els cinemes tindran un aforament màxim del 50% amb un màxim de 500 persones. El límit de les 500 persones és una xifra que pels cinemes no és gaire rellevant ja que a Catalunya es poden comptar amb els dit d’una mà les sales amb aforaments superiors als 1.000 espectadors. A partir del dia 7 de desembre es permetria omplir cinemes fins el 70% de la seva capacitat, un aforament que es mandria, a priori de manera indefinida.

- Advertisement -

A la pràctica, però, cal recordar que continua vigent la norma de dur mascareta en tot moment i deixar una butaca lliure entre cada grup de persones a la sala. Això farà que per molt plena que estigui una sala tampoc podria superar el 70% de la capacitat (i amb prou feines superaria el 50%). Amb tot, les noves mesures deixen marge per “omplir” sales durant el Nadal, una època que tradicionalment és de les més fortes de l’any malgrat que aquest 2020 no vingui tan carregada de gran estrenes de Hollywood.

El que sí afectarà força aquesta represa és el toc de queda que es mantindrà durant el que queda del 2020. És a dir, a les 22h tothom ha de ser a casa fet que obligarà a suprimir l’última sessió. Malgrat això es permet tornar a casa a les 23h si es disposa d’una entrada, o sigui que si aneu al cinema fins “tard” no llenceu el resguard. A la pràctica el que la majoria dels cinemes faran és fer tres sessions (a les 15h les 17h i les 19h) tot i que alguns ja van mostrar-se disposats abans del segon tancament a fer sessions matinals i fins i tot projeccions a les 13h o 14h. Nous temps, nous horaris.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents