Màfia afroamericana a la 4a temporada de ‘Fargo’

- Advertisement -

L’any 1996 els germans i cineastes Ethan i Joen Coen van presentar el film Fargo, el qual combinava diversos gèneres amb molta destresa com el thriller, la comèdia negra, la intriga, els segrestos i desaparicions, tot en un ambient rural. El multipremiat film se centrava en la vida d’un home apocat i tímid, casat amb una filla d’un milionari que li impedeix gaudir de la seva fortuna, per això decideix contractar dos delinqüents, per tal que segrestin la seva dona amb la finalitat de muntar un negoci propi amb els diners del rescat. Però, per un seguit de circumstàncies, al segrest s’hi sumen tres brutals assassinats, el que obliga la policia a intervenir.

La primera temporada de la sèrie es va estrenar el 2014 inspirant-se dins de l’univers cinematogràfic dels germans Coen i es va desenvolupar com una sèrie antològica de tipus thriller policíac de comèdia negra a què al llarg de les tres temporades han passat actors com Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Bon Odenkirk, Jesse Plemons, Patrick Wilson, Kirsten Dunst, Ted Danson, Cristin Milioti, Ewan McGregor, Carrie Coon i Mary Elizabeth Winstead, entre molts altres. Com amb altres produccions, Fargo va haver d’aturar el rodatge quan ja tenia gairebé tot el metratge i es va posposar l’estrena de la primavera a la tardor. La quarta temporada torna a portar el segell de Noah Hawley (Lucy in the Sky o sèrie Legion) i Ethan i Joel Coen exerceixen també com a productors executius.

- Advertisement -

- Advertisement -

La història passa el 1950, al final de dues grans migracions a Kansas City (Missouri). Dos sindicats delictius han negociat una incòmoda pau. Un està dirigit per un italià i l’altre per un afroamericà. Junts controlen una economia alternativa: la de l’explotació, els suborns i les drogues. Aquesta també és la història dels Estats Units. Per fonamentar la pau, els caps d’ambdues famílies pacten intercanviar als seus fills més joves.

“Els italians són el passat, nosaltres som el futur”, amb aquesta potent afirmació, els nous protagonistes de la nova temporada de Fargo, reclamen el control de la ciutat per a la seva família, donant el poder a la comunitat afroamericana. Sense gaire més coses de la trama, es pot preveure que hi haurà tiroteigs, rivalitat i moltes baralles, ja que s’enfrontaran les dues principals famílies a mitjans del segle XX.

L’actor Chris Rock (Loy Cannon) encapçala l’elenc de la ficció, en què destaquen Jason Schwartzman (Josto Fadda), Ben Wishaw (Rabbi Milligan), Timothy Oliphant (Dick ‘Deafy’ Wickware) i Uzo Aduba, entre d’altres com Jack Huston (Odis Weff), Jessie Buckley (Oraetta Mayflower), Salvatore Esposito (Gaetano Fadda), Andrew Bird (Thurman Smutney), Jeremie Harris (Leon Bittle), Gaetano Bruno (Constant Calamita), Anji White (Dibrell Smutney), Francesco Acquaroli (Ebal Violante), Emyri Crutchfield (Ethelrida Pearl Smutney) i Amber Midthunder (Swanee Capps).

L’estrena està prevista pel proper 1 d’octubre a la plataforma Movistar+ a Seriesmanía amb un doble episodi i s’aniran emetent cada dijous un de nou; mentre que als EUA s’estrenarà a FX i Hulu. Les anteriors tres temporades han comptat amb 10 capítols cadascuna, però sembla ser que aquesta en tindrà només 7. Per altra banda, les tres primeres temporades de la sèrie estan disponibles actualment a HBO España i Prime Video.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents