‘La furgo’: una ‘road movie’ urbana sense sortir de Barcelona

- Advertisement -

La furgo és el títol de l’adaptació del còmic homònim de Martín Tognola i Ramon Pardina. La cinta suposa el debut en el llargmetratge del director català Eloy Calvo i ens portarà per Barcelona amb una furgoneta en una estranya road movie sense sortir del municipi. El film, produït per Teidees és una coproducció amb participació de 3Cat i TVE.

la furgo pau lopez

- Advertisement -

El film ens presenta l’Ós, un home separat, acomiadat i desnonat. El protagonista, interpretat per Pol López viu en una furgoneta. Es busca la vida amb l’ajuda d’amics i veïns. Aquesta forma de vida a Barcelona és una aventura complicada i ell no para de repetir-se que és provisional. Viure sense destí fa difícil trobar un lloc al món, però el que més preocupa a l’Ós és la custòdia de la seva filla i farà el que sigui per no perdre-la. Curiosament, l’actor Pol López ha fet un paper similar de jove vivint en una furgoneta a Llobàs, el nou film de Pau Calpe que veurem aquest juliol.

Una vida erràtica dins la furgo

- Advertisement -

Eloy Calvo assegura que el que l’interessa com a director és descobrir històries que l’emocionin. “Que em parlin de personatges que lluiten per continuar endavant amb les seves vides i somnis. I si a més, l’acció se situa en entorns suggerents i plàsticament interessants visualment, ja no me les puc treure del cap. La portada i el títol em van cridar l’atenció: una furgoneta avança sota una ciutat inundada. A la cabina, un pare i una filla petita comparteixen una mirada còmplice. Una mirada que transmet seguretat, enteniment i confiança. I llegint la sinopsi a la contraportada: relació pare-filla, temàtica social, Barcelona, viure en una furgoneta (un dels meus somnis de joventut)… Vaig connectar immediatament”.

la furgo

“La meva connexió amb el còmic de La furgo va ser instantània”

Eloy Calvo, director

Calvo afirma que en acabar de llegir el còmic es va posar en contacte amb els dos creadors Ramon Pardina (el guionista) i Martín Tognola (el dibuixant) i van respondre molt entusiasmats. Tots van veure que allà hi havia una pel·lícula. El rodatge ha començat aquest maig de 2024 als carrers de la capital catalana. Previsiblement, arribarà als cinemes en algun moment del 2025.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents