‘Elemental’: el film de Pixar en català per aquest l’estiu

- Advertisement -

Disney Pixar mai s’atura. I és que l’estudi d’animació va estrenar el 2022 Red a Disney+  i Lightyear als cinemes. Ara, ja té a punt la seva nova producció: Elemental. El film arriba a la gran pantalla el 14 de juliol havent passat abans pel Festival de Cannes. Peter Sohn (The Good Dinosaur), fill de coreans establerts als Estats Units es dirigeix aquesta història de diversitat i integració basada, en part en el seu passat. A més, la podem veure també en llengua catalana! 

Elemental de Pixar o com “barrejar” sense perdre l’essència

- Advertisement -

Elemental, el vint-i-setè llargmetratge de Pixar està ambientat en una ciutat en la qual conviuen éssers elementals. L’aigua, la terra i l’aire dominen la metròpolis, però l’arribada dels éssers de foc farà que canviïn les coses. El foc no encaixa en l’estructura de la ciutat i és per això que els nous habitants viuen concentrats en una part de l’indret sense conviure massa amb els altres elements.

- Advertisement -

La història de film segueix a l’Ember i en Wade, una jove fogosa i un noi que es deixa portar pel corrent, que acaben descobrint el molt que tenen en comú. L’una somia de fer-se càrrec de la botiga del seu pare mentre l’altre se sent una mica perdut i ofegat en una feina de funcionari. 

Elemental de Pixar és una pel·lícula original inspirada en la infància de Sohn a Nova York. “Els meus pares van emigrar de Corea a principis dels anys 70 i van construir una atrafegada botiga de comestibles al Bronx”, explica el director. “Érem una de les moltes famílies que es van aventurar a una nova terra amb esperances i somnis, tots barrejats en una gran coctelera de cultures, idiomes i petits i bells barris. Això és el que em va portar a Elemental”. 

Tot el film és una gran metàfora de la vida d’un col·lectiu nouvingut en una cultura diferent. Una oda a la diversitat i a l’acceptació de la diferència. El que sembla que mai no podrà passar (posar en un mateix espai aigua i foc) pot esdevenir possible si amb imaginació i amb voluntat d’acceptació. Ah, i també una història d’amor “interracial” molt necessària perquè grans i petit entenguin que al món no tot és del seu mateix color/element.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents