Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen, tragèdia a la vila dels ferrers

- Advertisement -

Ja fa uns anys que Kimetsu no Yaiba és un referent de l’anime a escala mundial. Gràcies a una primera temporada gairebé impecable i a una de les millors pel·lícules d’animació de l’última dècada, el manga de Koyoharu Gotouge ha revolucionat el món otaku i ha col·locat la seva obra en el punt de mira de tots aquells fanàtics del format.

Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen

- Advertisement -

Després d’una segona temporada extàtica, amb una pila d’acció al barri vermell, i un any i mig d’espera, Kimetsu no Yaiba, el shonen del moment, torna a la pantalla amb una tercera temporada d’allò més intensa. Ufotable, l’estudi encarregat d’animar la saga èpica d’acció Fate i les darreres temporades de Kimetsu, ens torna a sorprendre i a emocionar amb la que serà una de les grans temporades d’aquest any.

Animació impecable de la violència

- Advertisement -

La història continua en el punt on l’havíem deixat: En Tanjiro i companyia tornen del barri vermell baldats, es recuperen i els assignen una nova missió a cadascun. La trama se centra sobretot en els nostres protagonistes, els germans Kamado, que són enviats a la vila dels ferrers, un lloc misteriós d’ubicació desconeguda. Això vol dir que, durant aquesta temporada, no comptem amb les aportacions còmiques d’en Zenitsu i l’Inosuke, que són enviats a una altra banda. Aquest fet es fa notar narrativament, ja que és evident que l’acció i el drama predominen molt més en aquesta temporada. Ara que els dos elements de comic relief més importants de la sèrie estan fora de joc, és moment de posar-nos seriosos.

Aquest canvi de to el notem només començar la temporada, amb una seqüència inicial espectacular en què les llunes creixents, els dimonis de rang més alt, es reuneixen a la seva base, la Fortalesa Infinita, per planejar el proper atac contra els pilars de les forces antidimonis. La tensió i la rivalitat entre rangs de les llunes creixents es fa notar a través de gestos, mirades i comentaris hostils, que creen un ambient sorprenentment incòmode i violent. Aquesta violència va acompanyada d’una animació impecable, amb un CGI (imatges generades per ordinador) extremament polit i ben integrat en l’espai 2D.

Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen

Malauradament, aquest nivell de qualitat amb l’animació no es manté durant tota la temporada. L’animació i la integració del CGI a la resta de la temporada fluixeja bastant. Potser perquè l’utilitzen força més sovint que a la resta de temporades, i com que és tan repetitiu destaca més que altres vegades. Trobo que en aquest aspecte hem abaixat el llistó. Tot i això, en defensa del grandíssim estudi Ufotable, cal dir que l’art i l’animació 2D continuen sent impecables, les escenes d’acció —aquesta temporada n’és plena— són fora de sèrie. A més a més, cal tenir en compte, que escric aquesta crítica en plena emissió de la sèrie i que el millor en aquest aspecte encara ha de venir. Kimetsu no Yaiba acostuma a ser una sèrie amb uns combats de final de temporada espectaculars. 

Una nova temporada que va per feina

D’altra banda, els pocs, però necessaris gags que hi ha tenen, en general, un art molt simplificat amb un punt tronat molt graciós. Aquests elements puntuals, que abans solien ser més recurrents gràcies al nostre senglar i al nostre narcolèptic preferits, s’agraeixen després de tanta tensió, violència i tragèdia.  

Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen

Pel que fa a l’apartat sonor, l’acció va acompanyada d’una banda sonora extremament èpica. Els motius tan memorables que hem sentit al llarg de la sèrie, tornen altra vegada per emocionar-nos i fer-nos vibrar en els moments clau. L’únic element que se li podria retreure a escala sonora, és que la cançó de l’opening, Kizuna no Kiseki, no acaba d’encaixar amb l’estil musical de les temporades anteriors. Gurenge i Zankyou Sanka, els openings de les dues primeres temporades, són excepcionals, en canvi, aquest és bastant més genèric. Potser és una qüestió de gustos, no crec que sigui un mal tema, però sí que em fa l’efecte que podria ser l’opening de qualsevol altre shonen

Resumint, la nova temporada de Kimetsu no Yaiba va per feina. Tot i que en alguns aspectes hem abaixat el nivell lleugerament, no deixa de ser una muntanya russa trepidant, plena d’acció i amb una pila de moments que fan vibrar i emocionen l’espectador. Esperem que aquest nivell es mantingui o que fins i tot pugi, de cara als últims episodis de la temporada. El millor encara ha d’arribar.

Veredicte

- Advertisement -

Agradarà: Sens dubte als fans de Kimetsu no Yaiba i del shonen en general. Si t’agrada l’anime de gent esbatussant-se, aquesta és la sèrie indicada per tu. 

No agradarà: A tots aquells que busquen una cosa amb un punt més profund. En aquesta temporada no estan per melodrames

Enganxòmetre: 9

Nota: 8

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents