Judith Colell ja presideix l’Acadèmia del Cinema Català

- Advertisement -

La directora i guionista Judith Colell ja és la nova presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. Amb 172 vots contra 103, la candidatura Cinema i futur que liderava Colell s’ha imposat a la candidatura Una Acadèmia de portes obertes que encapçalava la també directora i guionista Neus Ballús. En altres paraules, ha aconseguit quasi 2/3 dels vots emesos (un 62’5%). La participació total ha estat del 56% dels acadèmics amb dret a vot (un cens de 496 persones). L’equip de la nova Junta té per davant un mandat de 4 anys i substitueix així Isona Passola que governava l’entitat des de l’any 2013. Cal recordar que la presidenta sortint va donar suport públic a la candidatura de Ballús malgrat que Colell formava part del seu equip a l’última Junta.

- Advertisement -

“Estem molt contents perquè han estat unes eleccions amb una participació molt alta. Això vol dir que l’Acadèmia interessa molt als acadèmics. Això és molt positiu perquè una de les primeres coses que volem fer és començar a crear comissions i que la gent s’impliqui per començar a treballar”, explica Colell en les primeres declaracions després de l’elecció a El Cinèfil. “També ens satisfà molt que les eleccions han tingut molt de ressò als mitjans de comunicació. Això vol dir que el nostre cinema, el que parla de nosaltres, genera interès al públic i precisament aquest públic és el que volem que senti el cinema català com a seu”.

La nova presidenta i la nova junta

- Advertisement -

Judith Colell va estat nominada als Gaudí a la Millor Pel·lícula per a Televisió un any més tard per L’últim ball de Carmen Amaya (2015) i Positius (2009) i també va optar a la Millor Direcció per Elisa K el 2010 film pel qual va rebre el Premi Especial del Jurat al Festival de San Sebastián i el el Premi Nacional de Cinema de la GeneralitatLa realitzadora resident a Sant Cugat també va estar nominada als Goya per Escrit a la pell el seu 3r curtmetratge.  Colell té 14 projectes de cinema com a directora al seu currículum i actualment també és professora de la Universitat Blanquerna URL. Aquest any, a més, presenta el seu nou film 15 horas que ha tingut la seva premiere Mundial al Festival e Màlaga

A banda de secretària de l’actual Junta Directiva sortint de l’Acadèmia del Cinema Català també va ser vicepresidenta de l’Acadèmia del Cinema Espanyol l’any 2011 i una de les fundadores de CIMA (Associació de Dones Cineastes).

La de Colell es defineix com una candidatura “gens piramidal i molt horitzontal”. La directora té la intenció d’intensificar el diàleg i els membres de l’Acadèmia i la seva assemblea així com amb altres institucions com associacions de productors, actors o guionistes i col·lectius com Dones Visuals. “Volem donar més coses als acadèmics i recuperar el múscul que tenia indústria catalana fa uns 10 anys. També volem reforçar iniciatives d’èxit com el Cicle Gaudí que ha portat el nostre cinema a poblacions on ni tan sols hi ha exhibició regular de cinema”.

La candidatura de Colell es presentava sota el nom de Cinema i futur amb la idea de crear nous públics i amb un projecte que volen que duri més d’un mandat. La seva junta està formada pels següents noms.

  • Judith Colell Pallarès (direcció) – Presidenta
  • Sergi Moreno Castillo (producció) – Vicepresident
  • Carla Simón Pipó (direcció/guió) – Secretària
  • Carlos Rodríguez Ríos (distribució/festival) – Tresorer
  • Alba Cros Pellisé (direcció/muntatge/fotografia) – Vocal
  • Maria Molins Raich (interpretació) – Vocal (membre de la junta actual)
  • Ana Pfaff Puigmartí (muntatge) – Vocal
  • Sílvia Quer Sabaté (direcció) – Vocal (membre de la junta actual)
  • Eduard Sola Guerrero (guió) – Vocal (membre de la junta actual)
  • David Verdaguer Ruiz (interpretació) – Vocal
- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents