L’home dels nassos, un mite català que arriba al cinema

- Advertisement -

L’home dels nassos és un ésser llegendari que captura als infants mentiders durant l’últim dia de l’any. Però ells no són els únics que el temen les mentides del passat. També es poden ensumar… Se li diu així perquè té 365 nassos, un per cada dia de l’any.

A l’hivern de 1968, en un petit poble de muntanya, tres nens intenten escapar d’aquest misteriós i malèfic ésser. Aquest és l’argument de la primera pel·lícula dirigida per Abigail Schaaff, rodada entre febrer i març de 2023. Pablo Derqui i Ivan Benet són els protagonistes d’aquest film que combina mitologia catalana amb memòria històrica. Mercè Llorens, Pep Munné, Maria Molins, Jeannine Mestre, Jorge Motos, Berner Maynes, Malcolm McCarthy i Joan Frank Charansonnet completen el repartiment. Els joves actors turmentats per l’home dels nassos són Salli Diallo, Miranda Munné i Lluc Miravete.

- Advertisement -

La cinta arriba als cinemes de la mà de la distribuïdora catalana Filmax poc abans de Cap d’Any: el 27 de desembre. L’home dels nassos és un dels 13 films candidats al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula.

- Advertisement -

L'home dels nassos - La pel·lícula
Pablo Derqui, un dels protagonistes de ‘L’home dels nassos’.

L’home dels nassos, un film multigènere

La pel·lícula es defineix com un drama d’època que combina aventura amb fantasia. L’home dels nassos només és visible el 31 de desembre. Per altra banda, per lligar la història que connecta els anys 30 i els 60, la trama s’endinsa en la mentida i el silenci imposats durant dècades.

El rodatge ens durà a Mura, l’ermita de Sant Julià d’Uixols de Castellterçol, la cova de Collsuspina, el bosc i el pont romànic de Gualba i la masia de Can Plantada, una de les joies del patrimoni de l’Ametlla del Vallès. Malgrat que aquest és el primer film de la directora Abigail Schaaff ja és una professional amb una llarga trajectòria a la TV. També ha estat directora de sèries com La última, El ministerio del tiempo i Madres. Amor y vida.

L'home dels nassos - La pel·lícula (1)
Salli Diallo, Miranda Munné i Lluc Miravete són els joves protagonistes del film.

Per acabar cal subratllar que la pel·lícula és una coproducció d’Aguacate & Calabaza Films, Turanga Films, L’home dels nassos AIE i Inaudita. És una coproducció cultural amb la productora francesa Halley Production. Compta amb el suport de Televisió de Catalunya, l’ICEC, ICAA i CREA SGR. Filmax distribuirà la pel·lícula a les sales de cinema.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents