Torna ‘El Ministerio del Tiempo’ amb noves missions

- Advertisement -

Una de les sèries espanyoles més populars, elogiades i premiades de la petita pantalla és El Ministerio del Tiempo la qual es va estrenar el 2015 i compta, actualment, amb 34 episodis d’uns 70 minuts de durada. La tercera temporada va finalitzar el novembre del 2017 (va ser emesa en dues parts durant aquell any) i la renovació per una quarta entrega es va fer pregar, ja que fins el desembre del 2018 no es va donar el vistiplau, en part, per no aconseguir el pressupost necessari. Ara bé, no va ser fàcil, ja que els seguidors van iniciar una campanya recollint signatures i promovent el seu retorn a les xarxes socials. En una primera instància, Netflix va aportar el 15% del pressupost que calia per seguir produint capítols, a canvi, la plataforma internacional va obtenir els drets de la sèrie i va afegir al seu catàleg les tres temporades existents. Ara bé, el temps acordat de permanència en exclusiva va finalitzar el passat 1 de febrer i el contingut va desaparèixer de la plataforma tant a Espanya com a la resta de països. Ara bé, RTVE ha tornat a agafar el relleu i ha incorporat tota la sèrie en qualitat Full HD i de manera gratuïta a la seva pàgina web, als continguts “A la carta”. Però també podem trobar tots els capítols a la plataforma HBO.

Ara bé, què és El Ministerio del Tiempo? Doncs es tracta d’una institució governamental, autònoma i secreta, que depèn directament de la Presidència del Govern. Igual que Estats Units es guarden els secrets i la clau per a un possible atac nuclear i passa de president a president, el mateix passa en aquest ministeri espanyol: només reis, presidents i un nombre exclusiu de persones coneixen la seva existència. El pas cap a altres èpoques es realitza a través de portes vigilades per les Patrulles de Ministeri. El seu objectiu és detectar i impedir que qualsevol intrús del passat arribi al nostre present o al contrari, amb la finalitat d’utilitzar la història pel seu propi benefici. Per això, les Patrulles hauran de viatjar al passat i evitar que ho aconsegueixin.

- Advertisement -

- Advertisement -

El seu creador, Javier Olivares, fa uns mesos va dir que l’objectiu d’aquesta temporada serà el d’incloure tots els personatges, fins i tot Rodolfo Sancho. Fer encaixar l’agenda de tots els actors no va ser feina fàcil i, tal com va esmentar Fernando López Puig, director de continguts de TVE: “Estem dissenyant una escaleta dels deus capítols de manera que tots els personatges puguin estar al rodatge”. Assegura que han estat treballant molt en els guions mirant que la sèrie torni als seus orígens: “Volem tornar una mica al principi, tot i que hi haurà un arc argumental general, però tots els capítols seran auto-conclusius.”

Aquesta quarta temporada s’enfronta a un repte i és el mateix pas del temps ja que han de recuperar els espectadors que probablement s’hagin oblidat de la trama que els va atrapar anys enrere. Però no busquen començar de zero, sinó que els espectadors que eren fidels abans ara continuïn per agafar el ritme i enganxar-se a una trama molt interessant, de manera que sigui senzill tornar a entrar en la història.

L’estrena tindrà lloc el proper 5 de maig a TVE, mentre que a la plataforma HBO arribarà l’endemà, el 6 de maig. Però abans el pròxim dia 1 de maig a les 20:30h hi haurà la preestrena virtual presentada pels actors protagonistes de la ficció gràcies a RTVE Digital. 

Per això, abans que s’estrenin els nous capítols es pot gaudir d’un capítol a modus de preqüela sota el títol Antes de que no haya tiempo, produït per RTVE en col·laboració amb The Mediapro Studios. El vídeo, d’uns 12 minuts de durada, funciona com un pont per a l’espectador entre la tercera i la quarta temporada de la sèrie.

En aquesta tanda de 10 capítols la patrulla torna sencera, tal com avança el primer tràiler. Ens deixa de manifest com Julián (Rodolfo Sancho) no creu que estiguin al futur, però també de la situació de la patrulla del temps amb Alonso (Nacho Fresneda), Pacino (Hugo Silva), Lola Mendieta (Macarena García) y Amelia (Aura Garrido). Ara bé, no són els únics que tornen a la càrrega, ja que amb ells hi haurà Salvador (Jaime Blanch), Ernesto (Juan Gea), Angustias (Francesca Piñón) i Irene Larra (Cayetana Guillén Cuervo), la qual en algunes ocasions sortirà a fer missions amb l’equip. A més, en aquests dos minuts, l’espectador es pot fer una idea sobre com seran les noves missions i entorn a quins personatges històrics giraran. Però sempre amb l’objectiu que el passat no canviï per tal que la nostra història romangui, amb les llums i ombres, tal com la coneixem. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents