He-Man i la nova lluita pel poder de Greyskull

- Advertisement -

Si sou nens nascuts al voltant dels 80 segurament haureu jugat amb ells… Sí, ens referim als Masters de l’Univers i el seu heroi He-Man, el que cridava “por el poder de Greyskull” amb la icònica espasa. La joguina de la marca Mattel va ser tan popular que el 1983 es va estrenar la sèrie d’animació americana He-Man and the Masters of the Universe, la qual va tenir dues temporades de 65 capítols cadascuna i va finalitzar el 1985. Inicialment estava enfocada a un públic masculí d’entre 3 i 10 anys, però de seguida va conquerir el públic femení i altres franges d’edat. Va ser tant el seu èxit als anys 80 que, de seguida, va sorgir un spin off amb una heroïna com a protagonista, She-Ra: Princess of Power (1985) i dos més després un film live action amb Dolph Lundgren com a protagonista: Masters of the Universe (Gary Goddard, 1987).

“Ser el paio dur és part de la meva personalitat”

- Advertisement -

Han transcorregut més de 30 anys i amb el temps ha anat guanyat seguidors i ha mantingut popularitat, de fet, s’han desenvolupat altres sèries d’animació i pel·lícules. Recentment, Netflix va anunciar una nova ficció dirigida pel director i guionista Kevin Smith (Red State o Clerks) que continua les aventures allà on va quedar-se la història original i resoldrà línies temporals que van quedar sense resoldre. Sota el títol Masters of the Universe: Revelation la plataforma va estrenar el 23 de juliol la primera part de la sèrie (5 capítols). Ara, el 23 de novembre arriba la 2a part amb molta més acció, lluites amb espases i màgia negra i un munt de preguntes místiques sobre Eternia per resoldre.

- Advertisement -

La versió original compta amb les veus d’un elenc molt conegut, com són Chris Wood (He-Man), Mark Hamill (Skeletor), Lena Headey (Evil-Lyn), Sarah Michelle Gellar (Teela), Griffin Newman (Orko), Justin Long (Roboto), Alicia Silverstone (Queena Marlena) i Kevin Conroy (Mer-Man).

El showrunner Kevin Smith va explicar alguns secrets de la trama com el títol: “La revelació té a veure amb Teela. En principi només Man at Arms, Sorceress, Orko i Gringer sabien la identitat de He-Man. Teela, amb qui He-Man lluita braç a braç i que va protegir Adam, sempre es va quedar fora. Què passa si ella endevina qui és He-Man?”. Els secrets i els retrets van marcar la primera part de la sèrie i tindran conseqüències a la segona.

En aquesta segona part de la història descobrirem el veritable poder de l’espasa de Greyskull i veurem tornar a la vida (un cop més) l’heroi de la història: en He-man. La sèrie va despertar força controvèrsia, ja que a la primera part estrena a l’estiu el personatge de Teela era l’autèntica protagonista. Altres veus, però, van alegrar-se que les dones agafessin el poder (de Greyskull) i actualitzessin un personatge masculí musculós més propi d’altres temps. Veurem com acaba l’aventura…

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents