‘From’: el poble maleït d’HBO

- Advertisement -

From és una sèrie d’HBO d’aquelles a les quals arribem pel boca-orella. Tècnicament, és de la veterana productora MGM+, però a casa nostra tenim ja dues temporades disponibles a HBO Max. I la tercera està en camí… La ficció combina intriga, terror (suau), ciència-ficció i personatges de tots tipus en un poble misteriós del qual, quan entren, no poden sortir. Fins aquí no seria un gran problema si no fos perquè de nit unes estranyes criatures que sempre van rient acaben de manera salvatge amb tothom que no estigui dins una casa protegida per un amulet.

from hbo

From o l’hereva de Lost a HBO

- Advertisement -

Sí, s’ha comparat la sèrie amb la mítica Lost i la veritat que és que aquest cop no els falta raó. La seva captivadora narrativa i profunditat emocional és força semblant a la sèrie creada per J. J. Abrams ja fa quasi 20 anys. Amb un guió ben elaborat i personatges ricament desenvolupats, la From ofereix una immersió total en les seves trames interconnectades. Les actuacions del repartiment són més que correcte, amb un joc d’emocions per a tots els gustos. Aquests estereotips fan que mantingui l’espectador enganxat en tot moment.

- Advertisement -

La direcció artística de From i la fotografia grisa i trista són punts forts de la ficció. Ajuden i molt a reflectir tant els moments més íntims com les escenes d’acció. Els detalls visuals aporten autenticitat i profunditat a l’univers de la sèrie, transportant-nos als diferents escenaris amb realisme dins el registre de la por o el misteri. Encara no ho sabem, però segurament l’origen de tots els que es perden en aquest llogarret tindrà alguna cosa a veure en el desenllaç. El títol de la sèrie ens dona alguna pista…

Què amaga el poble de From

Com dèiem, la trama de la sèrie és un bon equilibri entre misteri, intriga i desenvolupament de personatges. Les múltiples línies argumentals s’entrellacen de manera harmoniosa i mantenen l’espectador intrigat a cada episodi. Les revelacions graduals del perquè de tot plegat mantenen l’emoció i la curiositat vives. Això sí, encara trobem a faltar moltes respostes. Desitjo fortament que el final sigui diferent que el de Lost

from hbo 1

En un segon pla From aborda des de HBO temes universals com l’amor, la pèrdua, la lluita i la redempció. I ho fa de manera sensible i realista. A través dels personatges, la sèrie captura les complexitats de les relacions humanes i les seves pròpies lluites internes. I el carisma de gran part dels personatges és el que et manté enganxat al sofà… Qualsevol d’ells pot morir de manera salvatge en una nit que es torci. En resum, From és una obra mestra televisiva molt completa (de moment). Combina amb destresa una història apassionant amb bons protagonistes i un misteri que t’atrapa. Jo en vull més… La 3a temporada arribarà en algun moment del 2024. Esperarem pacientment.

Veredicte

Agradarà a: els que sempre han buscat la substituta de Lost.

No agradarà a: qui vol respostes ràpides i defuig el terror (encara que no sigui molt dur).

Enganxòmetre: 9

Nota: 8

- Advertisement -

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents