Netflix perd pistonada i Filmin supera Movistar

- Advertisement -

El món de les plataformes està més viu que mai i hi ha hagut canvis significatius en el tram final del 2021. El més notable és que Netflix continua perdent clients a milions. Segons l’empresa d’anàlisi JustWatch, des de l’inici del 2021 que en que gairebé tenia el 30% del mercat ha passat a representar un 23% dels usuaris de plataformes de pagament. Un dels culpables d’aquest fenomen és Disney + que des que va aparèixer el març del 2020 no ha fet més que guanyar subscriptors. I la pujada sembla no tenir aturador. Actualment un 15% de llars a Espanya ja s’han sumat a la plataforma de l’empresa de Mickey Mouse, una xifra significativa tenint en compte que encara no té ni 2 anys de vida al nostres país.

- Advertisement -

I si Netflix no para de baixar, Movistar tampoc passa pels seus millors moments ja que no només cau a un 5% dels usuaris sinó que la plataforma catalana Filmin la supera per primer cop tot recuperant un punt percentual del mercat i situant-se en 5a posició.

- Advertisement -

El que (de moment) no sembla tenir un efecte real és la irrupció de HBOMax. El percentatge de penetració dels hereus d’HBO continua sent un 13% malgrat la campanya de llançament que oferia subscripcions a 4’99€ per sempre. Veurem si canvia la tendència en propers mesos…

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents