La Guàrdia Civil denuncia Netflix pel cartell de ‘Fe de etarras’

- Advertisement -

Fe de Etarras ja porta polèmica abans de la seva estrena. La nova pel·lícula de Netflix dirigida per Borja Cobeaga que s’estrenarà el 12 d’octubre, dia de la festa nacional espanyola, ha arribat als tribunals ja que segons un comunicat, la Guàrdia Civil considera que el seu pòster és “irrespectuós amb les nostres víctimes del terrorisme etarra”. El pòster gegant s’ha desplegat en un cèntric edifici de Donostia lloc es preestrenarà el film en el marc del 65è Festival Zinemaldia.

La Secretaria Jurídica Estatal de la Unió de Guàrdies Civils ha considerat que és “apologèticament propera al terrorisme etarra i atempta contra la reparació del sofriment infringit a les nostres víctimes del terrorisme etarra, anant contra la seva dignitat i contra la deguda reparació que tant els assassins com la resta de la societat silenciosa, els deuen”.

Sense por a la comèdia

- Advertisement -

Era qüestió de temps que algú s’embranqués en la complicada missió de fer un projecte audiovisual amb humor sobre el tema del terrorisme i ETA. Tot i que ja hi ha hagut antecedents en la gran pantalla com Ocho apellidos vascos o El negociador i, en teatre amb Burundanga, Fe de etarras, de Borja Cobeaga i Diego San José es posa de ple en la pell d’un comando d’ETA atrinxerat en un pis franc a l’espera de poder entrar en acció.

- Advertisement -

fe de etarras

El film serà la segona producció espanyola de la plataforma d’streaming Nètflix. Javier Cámara, Julián López, Miren Ibarguren i Gorka Otxoa són el quartet protagonista. Cámara donarà vida a un veterà que necessita demostrar que no és un covard, Ibarguren i López formaran una parella que es juga el futur de la seva relació segons la continuïtat de la banda i, Otxoa que serà un manxec que creu que participant amb el comando podrà sentir-se com si fos Chuck Norris.

Tots hauran de conviure en un pis a l’espera d’una trucada que els permeti posar-se en acció, durant un estiu del 2010, marcat pel Mundial de Sudàfrica en el qual la selecció espanyola té moltes possibilitats de sortir vencedora. Les seves pors i inquietuds aniran sortint a la llum, mentre pels carrers el país sencer està de celebració, cosa que encara augmenta més la frustració del grup.

Borja Cobeaga explicava en una entrevista que per a ell ara “és un context idoni. Ens permet repassar tot el que ha passat a Euskadi i ens dona certa perspectiva de l’absurd d’haver viscut amb aquesta violència”. Sobre la seva estrena per Nètflix, Cobeaga afirmava que “em sembla el mitjà adequat, per les característiques del projecte. Per a mi és una manera nova de fer les coses i em fa il·lusió”.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents