Escape rooms: l’oci de moda a la pantalla

- Advertisement -

Les experiències dels escapes rooms s’estan tornant cada vegada mes sòrdides. I el cinema no hi està ajudant. Els escapes rooms, sales on només l’enginy i la feina en equip et permetrà sortir d’una habitació on t’han tancat prèviament, no només s’ha convertit en un dels gran productes d’oci dels últims anys, sinó que sembla que el cinema també hi ha trobat un bon filó per produir pel·lícules de terror.

El que va començar com un joc detectivesc, sembla que ha derivat cap a jocs més perversos i malaltissos i ara els jugadors ja no busquen tant el fet de resoldre trencaclosques, sinó l’adrenalina del terror. Així ens ho explicava Xavier Mogrovejo en el seu article “Els escape rooms de terror: part del cinema de gènere” i així en van començar a sortir els primers productes cinematogràfics amb films com Escape from Marwin (2017).

- Advertisement -

- Advertisement -

Ara doncs, ens arriba una proposta més ambientada en aquests populars jocs. Si Escape from Marwin se’ns presentava com un slasher clàssic, aquesta nvoetat, se’ns presenta més com un joc d’enigmes en format de thriller psicològic. En aquest cas parlem d’un thriller psicològic amb tocs de terror gòtic i més clàssic. 6 desconeguts es troben atrapats en una habitació mortal on hauran de fer ús del seu enginy per poder escapar-se de la seva gàbia.  Una de les protagonistes, i una de les cares més conegudes, és la de Deborah Ann Woll, qui interpreta Karen Page al Daredevil  de Netflix. El film està previst que s’estreni el 15 de març d’enguany.

És evident que l’estructura d’aquests films no és nou. Els aficionats al gènere de terror psicològic els sonaran títols com Saw (2004-2008) o Cube (1997). Fins i tot l’espanyola La habitación de Fermat (2007) ja jugava amb una premissa gairebé calcada. Però és que si encara ens remuntem més en el passat, trobarem referents en Agatha Christie i els seu famós And then there were none (1939), coneguda en català com I aleshores no en quedà cap, o encara més popularment, Deu negrets. Es tracta d’una de les obres detectivesques adaptades més vegades al cinema, si deixem de anda els casos del famós detectiu Sherlock Holmes.

Així doncs, no estem davant de cap forma narrativa ni idea nova, però sempre podem esperar alguna fórmula innovadora que ens aporti la modernitat dels escape rooms. Si han triumfat tant entre l’oci per gaudir-ne amb un grup d’amics, hem de tenir l’esperança que el cinema trobarà una fórmula nova per poder portar al cinema aquest joc.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents